Ce a păţit o familie după ce le-a fost schimbat contorul de curent

O familie din Braşov are de plătit peste 5.000 de lei pe trei luni pentru energia electrică. Totul, după ce angajaţii de la Electrica i-au schimbat contorul.

20 sept. 2013, 06:57
Ce a păţit o familie după ce le-a fost schimbat contorul de curent

Familia a avut un şoc când a văzut suma pe care trebuie să o plătească pentru factura de curent, 5571 de lei, informează România TV.

„Ne-a picat cerul pe noi, faţa, vă daţi seama. Cum aşa ceva, din moment ce noi ştiam că avem un consum de atâşia kw şi maximul de 80 lei am avut factura”, a declarat Matilda Chiriac, nefericita titulară a facturii. 

Familia a depus contestaţie la furnizorul de energie electrică, iar verificările arată faptul că aparatul nu este defect şi că a indicat consumul corect.

„Ni s-a spus că contoarul a fost verificat la Braşov şi e bun, şi că acum trebuie să meargă la fabrica producatoare de la Timişoara pentru încă o verificare. Am aşteptat încă o săptămână şi ni s-a spus că contorul este bun”, a mai spus femeia.

„Având în vedere cantitatea relativ mare pentru un consumator casnic vom proceda în continuare la investigaţii suplimentare. În urma acestei analize se va stabili dacă consumul este real sau nu”, a declarat Stanciu Niculai, serviciul Măsură-Gestiune la filiala de Distribuţie Energie Electrica Transilvania Sud.

Ultima factură arată un consum de 10300 de kilowaţi, în condiţiile în care facturile lunare normale nu depăşeau 100-150 de kilowaţi. Familia locuieşte într-un apartament de trei camere şi deţine un televizor, un frigider, o maşină de spălat, un cuptor cu microunde şi o centrală.