Ce a pățit o româncă la graniță, când încerca să ajungă în Germania. Mașina, un BMW X6, era împrumutată de la un coleg de muncă

Polițiștii Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat la controlul de frontieră o româncă care încerca să iasă din țară, luni, cu un autoturism înmatriculat în Gemania.

19 oct. 2022, 18:49
Ce a pățit o româncă la graniță, când încerca să ajungă în Germania. Mașina, un BMW X6, era împrumutată de la un coleg de muncă

O româncă a fost oprită de polițiștii de Frontieră în timp ce voia să părăsească țara cu un BMW X6 împrumutat de la un coleg de muncă. Valoarea mașinii este estimată la aproximativ 150.000 de lei (cca. 30.000 de euro), conform unui comunicat al Poliției de Frontieră Timișoara.

Autoritățile de la punctul de frontieră Cenad au verificat autoturismul condus de femeia din Caraș Severin, pe sensul de ieșire din țară.

Citește și: O mamă minoră de 15 ani a încercat să-și scoată ilegal copilul din țară. Polițiștii de frontieră l-au găsit ascuns sub o pătură

În urma verificărilor, s-a constatat că autovehicul figurează în baza de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Germania, chiar în aceeași zi.

Conform soferiței, autoturismul a fost împrumutat de la un coleg de serviciu din Germania, fără să știe că este semnalat furat sau căutat de poliție. În urma acestor constatări, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări pentru tăinuire, iar la finalizare urmând să fie luate măsurile legale care se impun în astfel de cazuri.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, au depistat la controlul de frontieră un cetățean român care a încercat să iasă din ţară cu un autoturism marca BMW X6, estimat la valoarea de aproximativ 150.000 de lei, căutat de autorităţile din Germania.

În data de 17.10.2022, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din ţară, o persoană, cetăţean român de sex feminin, din județul Caraș Severin, la volanul unui autoturism marca BMW X6, înmatriculat în Germania.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania, chiar în aceeași zi (17.10.2022).

Şoferul a declarat faptul că autoturismul a fost împrumutat de la un coleg de serviciu din Germania, neavând cunoștință că este semnalat furat sau căutat de autorităţi.

Drept urmare, autovehiculul (în valoare de aproximativ 30.000 de euro) a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun”, potrivit site-ului oficial al Poliției de Frontieră.

Citește și: Poliţia de Frontieră a prezentat ultima invenţie în materie de patrulare pe graniţă. Merge cu duba pe şinele de cale ferată VIDEO