Ce a pățit un meseriaș care a cerut 10.000 de lei pentru o lucrare: „Nu mă înjurați, dar cred că am stricat prețul pieței”

Un meseriaș a povestit cum a reacționat o femeie atunci când i-a spus cât trebuie să plătească pentru lucrările de renovare.

03 feb. 2023, 08:46
Ce a pățit un meseriaș care a cerut 10.000 de lei pentru o lucrare: „Nu mă înjurați, dar cred că am stricat prețul pieței”
Meseriaș judecat după ce a cerut prea puțini bani pentru o lucrare

Mulți români au renunțat la a-și mai renova locuințele din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții, dar și a costurilor pentru manoperă. Un meseriaș a povestit, într-o postare pe Facebook, cum a ajuns să îi ceară 10.000 de lei în urma unei evaluări, cerându-și scuze de la colegii de breaslă pentru că ar fi stricat prețul pieței.

„De curând am vizionat un apartament la care doamna mi-a cerut pentru început să-i fac un preț pentru a-i renova bucătăria și baia. 

Pentru baie avem de decopertat, refăcută și schimbarea locației pentru a-și face duș în loc de cadă, plus clasicele gresie faianță cu modele diferite.

Bucătărie – instalație sanitară și electrică refăcută, spart un perete zidit, o nișă plus faianță și gresie, decopertat și pusă alta nouă.

Nu dau mai multe fițe ce avea doamna, că este irelevant. I-am spus doamnei 10.000 ron, după ce am văzut și dacă mai sunt modificări și lucruri în plus, vedem. M-am gândit că este destul de decent! Și mi-a spus că este foarte mult!

Mă apuc de croitorie, se câștigă mai bine, sau de curier de mâncare! Nu mă înjurați, dar cred că am stricat prețul pieței cu așa preț!”, a scris bărbatul pe grupul

Citește și: Pretențiile meseriașilor fără experiență: „Nu mă voi chinui să car singur cine știe ce saci de ciment”

Colegii de breaslă l-au atacat pe meseriaș

Părerile oamenilor au fost împărțite. O parte consideră că prețul cerut de meseriaș este unul corect, iar alții sunt de părere că este prea mic.

„Fără 3000 de euro nici nu găsește. Pote necalificați. Păi vrea și fițe si figuri pe 3.000 lei?”/ „Păi nici nu se merită să te duci la lucrări din astea că mai mult pierzi timp aiurea. Dacă mai ai om de plătit, benzină, scule și etc chiar nu se merită”/ „Tu ești unul din ăia care se duce și pe 5000 lei numai să plece de acasă”/„Păi nici nu se merită să te duci la lucrări din astea că mai mult pierzi timp aiurea. Dacă mai ai om de plătit, benzină, scule și etc chiar nu se merită”, au spus cei cărora prețul li s-a părut unul prea mic.

Citește și: Vrei să-ți renovezi apartamentul? Apelează la meseriașii potriviți folosind o aplicație online

„Un preț decent, chiar foarte decent. Nu-i convine să o facă ea. Să aducă „DOREI”, iar la final sau după puțin timp va plăti dublu. Stai liniștit, că de muncă și de oase rupte vei găsi tot timpul, dacă ești serios”/ „Meseriașilor, voi faceți devize așa „la vedere”? Baia de bloc maxim 4 mp. Decopertat 10 mp faianță+ 4 mp gresie x 30 lei/ mp = 420 lei, demontat cadă și evacuat = 500 lei, evacuat moloz la container/mașînă = 500 lei, repoziționat alimentare ac+ar și scurgere 500 lei, montat rigolă duș 500 lei, hidroizolare zona duș 500 lei, placare gresie-faianță 14 mp x 120 lei/mp = 1680 lei.

Nu ai spus despre obiectele sanitare (chiveta, vas WC) cam 150 lei/buc . Nu ai spus dacă schimbă și ușa (300 lei). Deci baia ieșea pe la 5200 lei maxim. La bucătărie sigur ieșea cam la fel, îi oferi un discount, că îi arăți că lași de la tine, și în final 10000 de lei, adică 2000 de euro pentru meseriașii care au lucrat afară, este un preț ok. Iar cine face lucrarea în 40 de zile”/ „În banii ăștia îi făceam decât baia! Despre ce vorbim! Dacă vroia, bine, dacă nu, La revedere! Cu tot cu fițele ei!”, au spus ceilalți.