Pretențiile meseriașilor fără experiență: „Nu mă voi chinui să car singur cine știe ce saci de ciment”

Cei care vor să lucreze în construcții, dar nu au niciun fel de pregătire sau experiență, au început să aibă cereri exagerate de la angajatori.

16 nov. 2022, 22:45
Pretențiile meseriașilor fără experiență: „Nu mă voi chinui să car singur cine știe ce saci de ciment”

Domeniul construcțiilor este grav afectat de lipsa forței de muncă după ce majoritatea meseriașilor au ales să plece în alte țări unde primesc mai mulți bani. Tinerii fără experiență nu sunt atrași de această meserie, dar nici nu sunt dornici să învețe.

Totuși, cei car vor să se angajeze pe șantier, chiar dacă nu au mai făcut-o înainte, pun foarte multe condiții la angajare. Este și cazul unui tânăr care își caută un loc de muncă ca ajutor, pe Facebook.

„Caut ceva de lucru, ca ajutor. Nu sunt meseriaș, dar mai ales pentru meseriașii care lucrează singuri, știm că încă o pereche de mâini e binevenită.

Din păcate, aș prefera să dau o mâna de ajutor pe lucrări la interior.

Nu lucrez la înălțimi, nu mă urc pe schelă, nu mă apropii de margini de unde poate există riscul de a cădea.

De asemenea, bineînțeles, că în rolul de ajutor, mă voi ocupa de curățenie, ordine, mutarea, prepararea materialelor, dar, să nu uităm că sunt om. Nu am nici o problemă în a manipula niște saci de glet/adeziv 20-25 kg, dar sub nici o formă nu mă voi chinui să car singur cine știe ce saci de ciment de 40-50 kg.

În atenția celor amuzați care vor avea tentația de a râde, aș vrea să va aduc la cunoștință că nu toți s-au născut forțoși sau nu au putut deveni forțoși datorită constituției fizice.

De asemenea, aș mai vrea să precizez că integritatea mea fizică e mai importantă.

Sunt din București, iar dacă considerați că mă pot încadra în nevoile dvs, aștept un mesaj pentru a primi sau a oferi mai multe detalii.

*ROG FĂRĂ AROGANȚI, FĂRĂ PERSOANE CARE NU ȘTIU SĂ ÎȘi STĂPÂNEASCĂ NERVII, PREFER PLATA LA ZI.

Da, știu… Unii meseriași preferă să nu plătească zilnic, pe motiv că îi poate pleca oricând colegul. Păi. Cam asta este ideea, dar atâta timp cât plata se face pe ziua muncită, voi nu aveți nici o pierdere.

Poate ar trebui să va gândiți și de cealaltă parte, sunt oameni care au muncit și nu și-au primit bănuții.

Am ținut neapărat să menționez cele necesare, că să evităm dezbateri inutile”, a scris tânărul pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre creșterea salariului minim: ”Salariul de 3.000 de lei pentru construcții este mic. Atât în Italia, cât și în Germania, a fost mărit salariul minim!”

O parte dintre cei care au văzut anunțul l-au apreciat pentru sinceritate, iar alții l-au criticat dur.

„Și atunci vine întrebarea de ce în construcții??? Și nu la pază că acolo nu faci efort și stai și liniștit în baracă, la căldură”, „Îmi place că ai specificat în detalii ce poți să faci. Bravo! Prin asta nu va trebui să apară probleme cu cine dorește să te preia la muncă”, „Dacă vrei, joi la ora 9 vii să descărcăm 18 paleți de bolțari. Dai probă, să ai acte medicale că ești ok, de la medicul de familie că nu ai suferit boli cronice, aviz psihologic și cazier! În cazul în care te încadrezi, ești primit”, „Bravo băiatule, cere-ți drepturile, că altfel, vei ajunge la un moment dat, cu probleme de sănătate, și nimeni nu va fi alături de ține. Trebuie să muncești că să trăieșți, nu să trăiești ca să muncești”, au scris unii internauți în comemtarii.

Citește și: Marius Budăi, despre crearea de noi locuri de muncă: ”Am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor și a persoanelor peste 45 de ani”

„După cum scrie, sigur ajunge șef”, „Caută-ți de lucru în alt domeniu, că ești prea mofturos pentru construcții, asta e sigur 100%”, „Aș vrea și eu un loc de muncă să mă uit și să fiu plătit la sfârșit de zi” , au spus alții.

După ceva timp, bărbatul a anunțat că și-a găsit un loc de muncă, chiar și fără experiență.

„Am găsit ceva, dar o să mai las postarea asta activă, în ideea în care au fost oameni raționali, de apreciat, tot respectul, dar au fost și unii pentru care ipocrizia este „icoană”. Poate unii pun accent și pe mentalitatea celorlalți înainte de a începe o colaborare, și vor reuși mai ușor să aleagă sau să evite un posibil colaborator”a adăugat acesta.