Ce a păţit un taximetrist care a refuzat o cursă, pe motiv că este prea scurtă

Un taximetrist a primit ceea ce merita, după ce a refuzat o cursă, pe motiv că este prea scurtă. Prezent în zona Gării Constanţa, bărbatul nu a vrut să transporte un client pentru că destinaţia la care acesta dorea să ajungă era considetă destul de mică.

RomaniaTV.net
08 ian. 2020, 15:06
Ce a păţit un taximetrist care a refuzat o cursă, pe motiv că este prea scurtă

Şoferul fost amendat cu 100 de lei de Poliţia Locală, a informat miercuri municipalitatea, îndemnându-i totodată pe cetăţenii supuşi unor astfel de incidente să facă reclamaţii.

Un taximetrist constănţean a fost sancţionat de agenţii Direcţiei Generale Poliţia Locală pentru că a refuzat să ia un client. Incidentul a avut loc în zona Gării CFR din Constanţa. Şoferul de taxi nu a vrut să îl ducă pe constănţean la destinaţia solicitată pentru că era prea aproape şi cursa ar fi fost prea scurtă. Conducătorul auto a fost amendat cu 100 de lei, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere„, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Reprezentanţii administraţiei locale le cer cetăţenilor să ia atitudine împotriva taximetriştilor care, printre altele, vorbesc urât sau nu pornesc aparatul de taxat.

Dacă un taximetrist refuză o cursă, deşi este liber, vă cere mai mulţi bani, vorbeşte urât sau refuză să pornească aparatul de taxat şi vă cere o altă sumă de bani, puteţi depune o reclamaţie la firma de care aparţine taxiul sau puteţi semnala problema la Direcţia Generală Poliţia Locală, la numărul de telefon 0241484205. Pentru utilizatorii aplicaţiei WhatsApp numărul de contact este 0799606142„, a transmis Primăria Constanţa.

Ce poți să faci dacă un taximetrist refuză o cursă

Un șofer de taxi nu-ți poate refuza o cursă pentru că distanța e prea mică sau pentru că mergi într-o anumită zonă a Bucureștiului. Pentru acest refuz, el poate fi amendat de autorități, conform legii, cu o amendă între 100 și 500 de lei.

Poți depune o reclamație la Primărie, una la Protecția Consumatorului și poți reclama comportamentul șoferului la firma de taxi pentru care lucrează. Poți să faci o reclamație la Primăria Capitalei online și la Protecția Consumatorului la această adresă.

O ultimă metodă este să faci o reclamație direct la firma de taxi. Suni la dispeceratul firmei de taxi unde ai avut probleme și spui că vrei să faci o reclamație. Explici care este problema și poate șoferul este sancționat, într-un fel sau altul.