Ce a văzut Felix Baumgartner în timpul săriturii: Cum a trecut prin Spirala Morţii VIDEO

La câteva momente după ce Felix Baumgartner a sărit din capsula sa, de la peste 39.000 de metri altitudine, paraşutistul a intrat într-o spirală violentă, cunoscută drept Spirala Morţii. O cameră video montată pe costumul său a înregistrat momentele în care Baumgartner s-a învârtit incontrolabil prin aer.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 20:03
Ce a văzut Felix Baumgartner în timpul săriturii: Cum a trecut prin Spirala Morţii VIDEO

Din fericire, Felix Baumgartner a reuşit să restabilească controlul şi să aterizeze cu bine în New Mexico. Imaginile înregistrate de camera montată pe costum au fost difuzate de televiziunea austriacă Servus.

Rotirea la o asemenea altitudinea poate fi fatală. La acea înălţime, în aer sunt foarte puţine particule care să încetinească rotirea, ce se poate transforma într-o spirală incontrolabiă. Aşa s-a întâmplat în cazul lui Baumgartner, care a declarat într-un interviu ulterior că spirala a fost „infernală”. O spirală la o altitudine atât de mare poate lăsa paraşutistul fără respiraţie, lăsându-l inconştient şi chiar cu ochii în afara orbitelor.

Baumgartner a reuşit, din fericire, să rămână conştient şi să îşi stabilizeze căderea.

Plonjând de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit un nou record mondial – saltul în cădere liberă de la cea mai mare altitudine.