Ce activități au copiii din Rusia la grădiniță! Micuții sunt obligați să facă pachete pentru soldații care fac prăpăd în Ucraina

Îmbrăcați în haine militare, copiii de 5 și 6 ani de la o grădiniță din Noiabrsk, districtul autonom Iamalia-Neneția, nordul Rusiei, au fost filmați în timp ce umpleau cutii cu alimente pentru soldații ruși aflați pe frontul din Ucraina.

20 nov. 2022, 20:12
Ce activități au copiii din Rusia la grădiniță! Micuții sunt obligați să facă pachete pentru soldații care fac prăpăd în Ucraina

Activități militare la o grădiniță din nordul Rusiei!

Copiii de la grădinița ”Sineglazka” au fost surprinși în timp ce participă la un eveniment caritabil numit „Pachete pentru soldați”.

Micuții au pregătit pentru soldații aflați în „operațiunea specială” din Donbas au pus în pachete numai alimente, dar și lucruri, articole de uz casnic.

În cutiile inscripționate cu litera Z, copiii au fost instruiți să facă inimioare din hârtie pe care să scrie „mesaje pentru militarii care apără eroic patria-mamă”.

„Credem că este o misiune foarte importantă și nobilă. Și ne simțim mândri pentru oamenii noștri care ne apără în prezent patria-mamă”, a spus Svetlana Bosiakova, directoarea grădiniței, care are în spate un tablou cu portretul lui Vladimir Putin.

Citiți și: Presa internațională susține că Rusia a ajuns la un acord cu Iranul pentru a fabrica drone. Producția ar urma să înceapă peste trei luni 

„Vă mulțumim pentru voința voastră, pentru loialitatea față de țară, pentru curajul vostru”, au sps copiii în fața camerei, în timp ce erau filmați pentru  un reportaj difuzat de postul tvmig.ru

Nu este prima oară când copiii ruși iau parte la acțiuni patriotice de propagandă.

De Ziua Victoriei, micuții de la o grădiniță au fost pozați în luna mai, în timp ce defilau în uniforme militare și în tancuri de jucărie inscripționate cu litera „Z”.

De asemenea, Ministerul Culturii din Rusia a anunțat că va organiza pentru copii o „sărbătoare militară” de Anul Nou. Cei mici vor arunca „grenade” în „tancuri” și se vor ascunde de „explozii’.

În luna iulie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege vizând înființarea unei mișcări patriotice de tineret care să-i învețe pe copiii ruși principii de ordin patriotic, potrivit Newsweek, citat de Rador.

Citiți și: Zelenski, prima reacţie după ce Rusia a aruncat 100 de rachete de croazieră peste Ucraina: „Rusia ne terorizează pe noi și pe toți cei la care poate ajunge”