Ce alcoolemie ai dacă bei patru beri de 0,33 l și nu mănânci nimic

Un bărbat surprins de polițiști rutieri la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul care a instrumentat dosarul. Acesta a declarat că a consumat patru beri.

26 dec. 2023, 14:46
Ce alcoolemie ai dacă bei patru beri de 0,33 l și nu mănânci nimic

Potrivit dosarului, în data de 29 ianuarie 2023, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Șard au oprit pentru control, pe un drum comunal, un autoturism.

Cu ocazia testării șoferului cu aparatul din dotare a rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Alba pentru a fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Rezultatul buletinului de analize a arătat valorile de 1,63 grame la mie alcool pur în sânge, pentru proba I, recoltată la ora 22:50, și 1,29 grame la mie alcool pur în sânge, pentru proba a II-a, recoltată la ora 23:50.

Audiat în calitate de suspect, iar apoi în calitate de inculpat, bărbatul a expus modalitatea de săvârșire a faptei, oferind detalii despre circumstanțele în care a fost comisă. A declarat că recunoaște și regretă fapta săvârșită. A precizat că, pe parcursul zilei, a consumat patru beri la 330 ml fiecare. În tot acest timp, nu a servit deloc de mâncare.

Citește și: Primar din Olt, mort într-un accident. Edilul și alte cinci persoane mergeau la dializă în momentul în care mașina lor a fost lovită. Șoferul vinovat era beat și drogat

În final, potrivit acordului, șoferul a fost de acord cu pedeapsa de 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Acesta trebuie să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea și să comunice schimbarea locului de muncă.

„Instanța constată că inculpatul nu are antecedente penale, iar conducerea de către inculpat a autovehiculului în condiţiile mai sus arătate nu a produs consecinţe grave”, a precizat magistratul care a admis acordul de recunoaștere a vinovăției, prin hotărârea pronunțată în 21 decembrie 2023, potrivit Adevarul.

Citește și: Copilul patronului de la Ferma Dacilor, printre victimele incendiului. Bunica: Nu a reușit să-l salveze. Era cu alți copii, se juca în altă cameră