Ce alimente ar trebui să consumi pentru a reduce nivelul de stres

Stresul e inamicul nostru numărul 1 în viața de zi cu zi. Poate afecta grav sănătatea emoțională și fizică. De asemenea, din cauza lui putem ajunge la tot felul de afecțiuni, cum ar fi bolile de inimă, depresia, anxietatea și chiar obezitatea.

09 dec. 2021, 17:49
Ce alimente ar trebui să consumi pentru a reduce nivelul de stres

Ce alimente ar trebui să consumi pentru a reduce nivelul de stres

Alimentația are o contribuție uriașă și, dacă alegem corect ce mâncăm, putem să reducem considerabil nivelul de stres.

Semințe de floarea soarelui

Sunt bogate în vitamina E și acționează ca un antioxidant puternic. Sunt esențiale când vine vorba de sănătatea mintală și starea de spirit. Seminţele de floarea soarelui sunt bogate şi în alţi nutrienţi care reduc stresul, inclusiv magneziu, mangan, seleniu, zinc, vitaminele B şi cupru.

Usturoiul

Usturoiul, deși detestat de mulți, e printre cele mai sănătoase alimente. Ne ține departa de răceli și apără organismul de stres datorită antioxidanţilor şi compuşilor de sulf. Mai mult, usturoiul ne ajută în lupta cu anxietatea și depresia.

Cartofii dulci

Sunt plini de nutrienți și ajută la scăderea nivelului de cortizol, hormonul stresului. Mai mult, cartofii dulci te ajută inclusiv să scapi de kilogramele în plus. Deşi au un gust dulce, cartofii nu conţin zahăr şi au un conţinut caloric scăzut în comparaţie cu alte alimente. Îi poţi consuma ca preparat sau dacă doreşti, ca şi desert, mai ales că există o mulţime de reţete delicioase care au ca ingredient principal cartofii.

Pătrunjel

Îl folosim în majoritatea preparatelor româneşti. Are în compoziţie antioxidanţi, care neutralizează radicalii liberi şi protejează împotriva stresului oxidativ, care este asociat cu multe boli, inclusiv cu depresia şi cu anxietatea. De asemenea, pătrunjelul este bogat în carotenoide, flavonoide şi uleiuri volatile, toate având proprietăţi antioxidante.

Năut

Năutul este un aliment sănătos şi gustos, care luptă împotriva stresului, datorită compoziţiei sale de magneziu, potasiu, vitaminele B, zinc, seleniu, mangan şi cupru. Această leguminoasă este bogată şi în L-triptofan, substanţă de care corpul are nevoie să producă nutrotransmiţători, care reglează starea de spirit. De asemenea, cercetărille au descoperit că dietele bogate în proteine vegetale, precum năutul, pot ajuta la sănătatea creierului şi îmbunătăţesc performanţa mentală.

Citește și Alimentul-minune care înlocuiește carnea. Are un conținut bogat în proteine, previne cancerul de colon și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Citește și Alimentul minune de care fug românii. Face miracole pentru sănătate, reduce riscul de cancer şi boli de inimă