Ce alimente nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din alimentația noastră în sezonul cald

Vara este anotimpul cel mai potrivit pentru a te detoxifia pentru că fructele și legumele organice proaspete pot fi găsite în aproape toate magazinele. Atunci când e cald organismul reușește mai ușor să se afle într-un proces de dexintoxicare.

21 mai 2021, 13:54
Ce alimente nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din alimentația noastră în sezonul cald

Iată alimentele care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră în sezonul cald.

Pepenele verde

Conține o cantitate uriașă de apă, ceea ce ne va menține hidratați în zilele toride; Este bogat în fibre dietetice. Acest lucru ajută la menținerea colonului curat, contribuind la curățarea corpului. De asemenea, conține glutation care ajută la îmbunătățirea funcției ficatului. Glutationul este cel mai puternic agent antioxidant și detoxifiant al organismului. E o bună sursă de potasiu, ce echilibrează cantitățile mari de sodiu și ajută rinichii să funcționeze mai bine. O cană de pepene verde are doar 47 de calorii, e o metodă excelentă pentru pierderea în greutate.

Roșiile

Sunt bogate în licopen, un puternic antioxidant și conțin o cantitate apreciabilă de apă și fibre.

Castraveții

Și castraveții au o cantitate mare de apă, ceea ce asigură o bună hidratare, iar prin creșterea cantității de urină ajută organismul să elimine o parte din toxine.
O jumătate de cană de castraveți are doar 8 calorii.

Lămâia și alte citrice

Deoarece ph-ul acestora este acid, ele trebuie consumate cu prudență, mai ales dacă aveți gastrită sau ulcer. Lămâia este un stimulent minunat pentru ficat si este un dizolvant al acidului uric.

Afinele, fructele de padure, printre cele mai importante alimente

Au un indice glicemic scăzut fiind ideale pentru diabetici; Sunt bogate în flavonoide (antocianina) care au rol de reducere a radicalilor liberi, protejând organismul de boli cronice precum: diabet, boli cardiovasculare, cancer.
O ceașcă de afine asigura 24% din doza zilnica recomandata de vitamina C.

Avocado

Are un conținut mare de glutation, care ajută ficatul la detoxifierea substanțelor chimice sintetice. Poate, de asemenea, scădea colesterolul și dilata vasele de sânge, blocând în același timp toxicitatea care distruge arterele.

Iaurtul

Este ideal vara, e bogat în proteine, dar și o sursa de bacterii sănătoase.

Salata verde, baby spanac, rucola, morcovi si ardei

Sunt, de asemenea, alimente care nu ar trebui să ne lipseasca de pe masă vara. Aceste alimente colorate contin carotenoizi, pe care organismul îi transformă în vitamina A, protejând pielea de daunele solare.