Ce alimente să NU consumi de Crăciun. Sfaturi de la Kinga Sebestyen pentru a nu te îngrăşa de sărbătorile de iarnă

Meniul de Crăciun poate fi ușor și sănătos în același timp dacă suntem atenți la ce preparate includem și, mai ales, pe care le excludem astfel încât să nu aibă efecte nedorite asupra sănătății și a siluetei. Organismul este agresat în perioada sărbătorilor de iarnă din pricina meselor foarte bogate în grăsimi și zahăr, în special dacă până atunci a fost ținut post.

RomaniaTV.net
25 dec. 2018, 06:57
Ce alimente să NU consumi de Crăciun. Sfaturi de la Kinga Sebestyen pentru a nu te îngrăşa de sărbătorile de iarnă

Kinga Sebestyen, cea care a făcut fenomenul Kangoo Jumps renumit în România și peste hotare, vine în ajutorul nostru cu sfaturi simple, dar foarte eficiente pentru a nu avea probleme de sănătate ori cu greutatea după sărbătorile de iarnă. Este de ajuns să eliminăm din meniul de Crăciun aceste preparate.

Este foarte simplu să te bucuri de atmosfera de sărbători chiar fără a ne agresa organismul. Crăciunul nu înseamnă să mâncăm până nu mai putem, în special alimente cu grăsimi, zahăr și mulți conservanți, pe care le găsim în magazine. Aveți grijă de sistemul vostru digestiv, de colesterol și de siluetă. Stratul de grăsime se depune repede și se elimină greu apoi. Scoateți din meniul de Crăciun aceste preparate: ketchup, maioneză, cârnați, cremvurști, șunca, mezelurile, pizza, înghețata, prăjiturile din făină albă cu creme, dressingurile pentru salata. Dacă vă este poftă de aceste alimente, măcar gustați din ele, consumați în cantități mici, apoi echilibrați cu alimente care ard caloriile sau care sunt benefice pentru eliminarea toxinelor. Acestea sunt: ananasul, grapefruit, rodie, scorțișoară, ardei iute, mere, ceai verde, quinoa. Vă recomand, chiar dacă stați acasă ori sunteți în vacanță, să faceți măcar 10 minute de mișcare zilnic. Este important să nu dăm ocazia organismului să își încetinească și mai mult metabolismul. Mai bine să îl menținem activ cât de cât, decât să avem o perioadă lungă de sedentarism și apoi să ne chinuim la sală ori cu diete stricte’, declară Kinga Sebestyen.