Primarul a murit pe scările spitalului din lipsă de medic. Ce s-a întâmplat după

Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani a fost sanctionat contraventional, cu o amenda de 5.000 de lei, pentru deficientele de la Sectia exterioara din Saveni, se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de Directia de Sanatate Publica (DSP).

06 aug. 2019, 10:49
Primarul a murit pe scările spitalului din lipsă de medic. Ce s-a întâmplat după

Sanctiunea dispusa de inspectorii DSP survine la o luna dupa ce primarul comunei Vorniceni, Toader Leampar, a murit in unitatea spitaliceasca din orasul Saveni, ca urmare a faptului ca, la momentul respectiv, in spital nu se afla niciun medic de garda, scrie ziare.com.

Citeşte şi Doliu în politică. Primar mort pe scările spitalului după un infarct. Niciun medic nu era de gardă

Potrivit comunicatului, amenda a fost aplicata „pentru nerespectarea reglementarilor legale in vigoare privind munca in schimburi, a timpului de munca, a regimului pauzelor, luand in considerare existenta unor factori de risc in mediul de munca si capacitatea de adaptare a salariatilor”.

De asemenea, inspectorii DSP au dispus un set de masuri, dand termen pentru implementarea acestora.

Unitatea medicala din Saveni este sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani, iar pe 4 iulie 2019, primarul comunei Vorniceni a ajuns acolo in urma unui infarct.

El a fost vazut de o asistenta care era de serviciu, insa, ulterior, a decis sa plece. La scurt timp, primarul s-a prabusit pe treptele fostului spital orasenesc.

La fata locului a fost chemat si un echipaj de la statia din Saveni a Serviciului Judetean de Ambulanta, dar si o ambulanta SMURD-TIM cu medic de la Botosani, care insa nu au mai putut sa il salveze pe barbat.