Ce analize medicale trebuie să îşi facă femeile

Cele mai multe dintre noi mergem la doctor doar când avem o problemă. Chiar daca eşti sănătoasă, este mult mai bine să previi o boală în loc să o combaţi.

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 07:41
Ce analize medicale trebuie să îşi facă femeile

Analize periodice pentru femei

Cel mai sigur este să faci din când în când anumite analize, pentru a fi sigură că eşti ok. Iată care sunt analizele pe care trebuie să şi le facă femeile.

Analizele de sânge

Banalele analize de sânge ne pot salva de multe ori, însă multe dintre noi nu le considerăm atât de importante precum ar trebui. Este recomandat să le faci o dată pe an.

Odată cu o nouă relaţie vine şi riscul unor boli cu transmitere sexuală, care la bărbaţi nu se manifestă – deci tipii nu ştiu că sunt purtători – dar care au efecte foarte neplăcute pentru femei. Roagă-ţi noul iubit să meargă cu tine să vă faceţi analite de depistare a BTS-urilor, printre care cea mai periculoasă, care ar trebui să vă convingă pe amândoi să fiţi mai precauţi este virusul HIV. Ştim, cam multă bătaie de cap, dar e mai bine să previi decât să tratezi.

Iata care sunt noutatile despre testul Papanicolau

Examen ginecologic

Indiferent dacă ai sau nu o problemă de sănătate şi indiferent dacă ai sau nu o viaţă sexuală activă, este foarte important să mergi o dată pe an la un examen ginecologic de rutină. Esenţial este şi testul Papanicolau, al căriu scop este identificarea unor posibile modificări ale celulelor de la nivelul cervixului şi colului uterin care pot evolua în timp în cancer de col uterin.

Citește mai multe despre Ce analize trebuie sa isi faca femeile pe cosmopolitan.ro.