Ce apartament poţi să-ţi cumperi cu 50.000 de euro în Bucureşti

Apartamente cu trei camere la 50.000 de euro. În cei doi ani şi jumătate de la lansarea programului Prima Casă, preţurile apartamentelor au continuat să scadă încet, dar aproape constant.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 08:53
Ce apartament poţi să-ţi cumperi cu 50.000 de euro în Bucureşti

Conform unei analize realizată de www.imobiliare.ro, în momentul de faţă, solicitanţii unui credit prin programul guvernamental pot achiziţiona cu un buget mai mic decât cel maxim admis nu doar o locuinţă cu două camere, ci una cu trei, acest lucru fiind valabil atât în marile oraşe din ţară, cât şi în Bucureşti.

Acest lucru pentru că, după ce majoritatea beneficiarilor unui credit Prima Casă s-au concentrat pe cea dintâi categorie de apartamente, unităţile locative mai spaţioase au devenit majoritare în piaţă, consecinţa fiind aceea că proprietarii au fost nevoiţi să reducă din preţ pentru a le putea vinde.

Apartamente cu trei camere vechi, confort 1 şi 2, dar şi unităţi locative în blocuri noi sunt acum accesibile cumpărătorului care vrea mai mult de două camere.

În acest context, pe piaţă pot fi găsite oferte de vânzare pentru apartamente cu trei camere la preţuri de 50.000 de euro sau mai mici. www.imobiliare.ro prezintă mai jos o selecţie a locuinţelor ce pot fi achiziţionate cu această sumă.

1. Apartamente noi. Cu maximum 50.000 de euro poate fi achiziţionată astăzi chiar şi o locuinţă cu trei camere într-un bloc construit după anul 2000. Un astfel de exemplu este dat de o unitate locativă cu o suprafaţă utilă de 80 de metri pătraţi, scoasă la vânzare pentru 45.000 de euro. Aceasta face parte dintr-un imobil cu cinci etaje, situat în Calea Şagului din Timişoara. Varianta cu două camere este disponibilă la preţul de 37.000 de euro. Detalii despre această proprietate sunt disponibile aici.

Un alt exemplu este dat de o unitate locativă cu o suprafaţă utilă de 100 de metri pătraţi, scoasă la vânzare pentru 45.000 de euro în Bucureşti. Aceasta face parte dintr-un imobil cu două etaje, construit între pădurea Băneasa, Şoseaua Pipera-Tunari şi drumul Câmpul Pipera. Imobilul are bucătăria mobilată şi dispune de o grădină proprie. Detalii suplimentare despre această proprietate sunt disponibile aici.

2. Apartamente în blocuri vechi, confort 1. Tot la preţuri ceva mai mici de 50.000 de euro sunt scoase la vânzare şi câteva locuinţe mai spaţioase construite înainte de anii 1990. Dezavantajul acestora e amplasamentul, fiind situate în zone mai puţin Bucureştiului. Astfel, 45.000 de euro este preţul cerut pentru un apartament cu o suprafaţă utilă de 71 de metri pătraţi, renovat şi situat într-un bloc cu zece etaje din zona Giurgiului-Luică. Mai multe detalii despre această proprietate pot fi vizualizate aici.

În mod similar, în cartierul Astra din Braşov, un apartament vechi cu o suprafaţă de 68 de metri pătraţi, într-un bloc cu zece etaje construit înainte de 1990, este scos la vânzare pentru 46.500 de euro. Anunţul integral este disponibil aici.

3. Apartamente în blocuri vechi, confort 2. În acest caz, preţurile coboară sensibil sub pragul de 50.000 de euro. Spre exemplu, o locuinţă cu o suprafaţă utilă de 50 de metri pătraţi, situată într-un bloc cu zece etaje construit în anul 1977, este scoasă la vânzare la un pret de 41.000 de euro. Oferta este disponibilă aici. Locuinţe cu suprafeţe similare pot fi găsite şi în zonele Lacul Tei şi Militari-Apusului, la preţuri de 42.000 şi, respectiv, 43.000 de euro, dar şi mai mult.

4. Apartamente confort 1, construite prin mansardare. O locuinţă de acest tip, cu o suprafaţă utilă de 80 de metri pătraţi şi situată deasupra unui bloc cu patru etaje din zona Berceni-Luică, este scoasă la vânzare pentru 49.000 de euro. Mai multe detalii despre ofertă sunt disponibile aici. De asemenea, apartamente situate la mansarda unor blocuri cu patru etaje din zona Berceni-Olteniţei au un preţ cerut de 50.000 de euro, pentru suprafeţe utile cuprinse între 75 şi 90 de metri pătraţi. O astfel de ofertă se regăseşte aici.

Oferte asemănătoare se găsesc şi la Cluj-Napoca. De exemplu, un apartament situat la mansarda unei clădiri cu trei etaje, din 2008, este scos la vânzare la preţul de 38.000 de euro. Apartamentul are o suprafaţă utilă de 61 mp şi este situat la Floreşti, una din cele mai dezvoltate zone rezidenţiale din jurul Clujului. Anunţul integral este disponibil aici.