Ce ar trebui să ştii despre vise

Încă de la începuturile civilizaţiei, oamenii au fost fascinaţi şi au încercat să afle totul despre vise. Şi acum, există persoane care merg la vrăjitori să vorbească despre visele lor, să înţeleagă mesajul ascuns, dacă există vreunul. Chiar şi oamenii de ştiinţă au fost interesaţi de subiect şi au întreprins numeroase cercetări despre vise. Chiar dacă, de obicei, între cele două abordări nu există puncte comune, de această dată toţi sunt de acord: visele nu trebuie ignorate.

19 iul. 2013, 06:56
Ce ar trebui să ştii despre vise

1: Paralizia somnului

Paralizia în timpul somnului afectează o mulţime de oameni. Este legată de stadiul REM al somnului. Paralizia în timpul somnului se întâmplă când o persoană traversează două stadii de trezire şi somn, când creierul se trezeşte din starea de REM, dar corpul rămâne în continuare imobil. Această persoană este conştientă însă nu se poate mişca. Paralizia în timpul somnului poate fi însoţită de halucinaţii şi de senzaţia de pericol.

2: Coşmaruri vs terorile nopţii

Ernest Hartmann a publicat multe cărţi despre coşmaruri. Cea mai comună temă a coşmarurilor este urmărirea. Adulţii sunt alergaţi de bărbaţi în vreme ce copiii sunt urmăriţi de animale şi de creaturi fantastice. Coşmarurile sunt mai puţin întâlnite la adulţi în comparaţie cu copiii. Aproximativ 5-10% dintre oameni au un coşmar o dată pe lună sau chiar mai frecvent. Hartmann sugerează că visele urâte sunt direct corelate cu activităţile zilnice şi că sunt un indicator al unei fricii sau anxietăţi care trebuie înfruntată. Însă, în unele cazuri, coşmarurile pot fi declanşate de abuzul de droguri de evenimente traumatizante sau de pierderea unor fiinţe dragi. Coşmarurile apar în primele două ore de somn. Terorile nopţii sunt mult mai puţin întâlnite decât coşmarurile. Copiii între 2 şi 6 ani le experimentează şi afectează aproximativ 15% dintre copii.

Citeşte continuarea pe sfatulparinilor.ro.