Ce ar vrea educatorii să ştie părinţii despre prima zi de grădiniţă

Prima zi de gradinita este una plina de emotii atat pentru copii, dar si pentru adulti, fie ca sunt parinti, fie ca sunt educatori.

11 apr. 2019, 06:54
Ce ar vrea educatorii să ştie părinţii despre prima zi de grădiniţă

Iata ce ar vrea sa educatorii sa stie parintii despre prima zi de gradinita. 

1.     In prima zi de gradinita ar trebui sa-i arati copilului ca este in siguranta, pe maini bune. Chiar daca cel mic plange, educatorul este pregatit sa gestioneze situatia, sa calmeze copilul si sa-l faca sa se simta mai bine. 

2.     Daca ai framantari pe care ai vrea sa le discuti cu educatorul, evita prima zi de gradinita. Emotiile, stresul si agitatia sunt foarte mari si nu ar avea timp sa-ti raspunda. Poti sa-i scrii un e-mail sau un mesaj pe telefon, la care iti va raspunde mai tarziu. 

3.     Nu-ti face griji daca copilul nu stie alfabetul sau sa numere pana la 30 in prima zi de gradinita. Are timp, pana la finalul ei, sa invete. Asigura-te doar ca le repeti de suficient de multe ori cu el acasa. 

4.     Citeste toate notele pe care educatorul le lasa fie la avizierul clasei, fie le trimite pe mail sau pe SMS, sau pe biletel la copil. 

5.     Daca cel mic are un conflict cu alt copil, intreaba mai intai educatorul, apoi poti sa discuti cu parintele copilului respectiv. Educatorul stie cel mai bine ce s-a petrecut in clasa si poate veni cu o solutie in cunostinta de cauza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...
Partenerii noștri