Ce ascunde, de fapt, anchetarea lui Florian Coldea. Cum se explică atacurile repetate ale celor din USR la DNA

Anchetarea generalilor Coldea și Dumbravă ridică numeroase semne de întrebare. Foștii șefi din SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, au fost plasați sub control judiciar după ce, joi, au fost audiați aproape 15 ore de DNA, în urma plângerii depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.
Filip Stan
24 mai 2024, 22:02
Ce ascunde, de fapt, anchetarea lui Florian Coldea. Cum se explică atacurile repetate ale celor din USR la DNA

Anchetarea fostului sef al SRI, Florian Coldea, face lumină în scandalul atacurilor tot mai dese ale rezistilor la adresa DNA. Politicienii pe care Coldea ar fi trebuit să îi aducă din nou la putere au început de câteva luni o campanie agresivă împotriva sistemului de justiție și în special împotriva DNA. Coincidență sau nu, campania de defăimare se suprapune exact cu perioada în care justiția ancheta caracatița Coldea.

Citește și Stenogramele DNA care îl îngroapă pe Florian Coldea! Modul de operare a echipei conduse de „șeful cel mare” care „îi are pe toți la mână” a ieșit la iveală

„E aberant. Și niciuna dintre aceste anchete pornite de o instituție care pare capturată, din păcate, DNA, nu spune că vreunul dintre cei de la USR ar fi luat vreun cent. Într-o țară în care se fură în draci, în care unii umblă cu Lamborghini și apartamente 600 de metri pătrați la Stejari, DNA se ocupă care chestii care nu au nici cap, nici coadă”, spunea Vlad Voiculescu, în urmă cu câteva zile.

Și Cătălin Drulă, șeful USR, face scut în jurul penalilor și acuză. „Le e frică tuturor de dosare. Cum se poate explica democrația, cum se poate trăi liber când insituțiile sunt capturate. Dacă ești judecător, nu vrei să o superi pe doamna Savone și pe cei de la SRI care controlează rețeaua din justiție, că ți se termină cariera, cum a pățit judecătorul Dănileț. Și următorul pas logic din această dezvoltare este folosirea acestor instituții împotriva opoziției politice. Știam că va veni, știam că se întâmplă, sunt hărțuiți colegii mei. De ce DNA face un dosar la comandă?”, a declarat Cătălin Drulă.

Pare că planurile USR au cam fost încurcate de anchetarea lui Coldea. Se zvonește de mai multă vreme că cei din USR ar vrea să o desemneze pe apropiata lui Coldea, Codruța Kovesi, candidat la președinția României.

DNA, în opinia USR, era cel mai bun să facă dreptate. Acum, când l-au luat pe Florian Coldea, nu mai e bun. Potrivit stenogramelor, plănuiau să revină la putere după alegerile din acest an.

Victor Ciutacu: „Așa e și la USR, Coldea e părintele fondator, cum să se urce cu picioarele pe el? DNA a fost bun până când a ajuns la USR”

Victor Ciutacu, realizator RomâniaTv: „Da, până la urmă e ca în SUA, cu părinții fondatori. Așa e și la USR, Coldea e părintele fondator, cum să se apuce să se urce cu picioarele pe el. Iar DNA a fost bun până când a ajuns la miniștrii USR. Brusc a devenit o instituție nefrecventabilă. Procurorii buni sunt ăia care au arestat pesediști și peneliști, procurorii răi sunt ăia care fac dosare ce-i implică și pe membrii USR. Ei nu știu cum să se împartă. Pentru că, spre exemplu, procurorul care l-a anchetat pe Dragnea și l-a ajutat să ajungă la pușcărie, care era bun și drept, e același procuror care apoi a făcut dosarul cu vaccinurile de un miliard. Pe vremea lui Dragnea era un tip deosebit, pe vremea USR-iștilor e un tip nefrecventabil. Asta e propaganda. Principalii beneficiari din vremurile de aur ale binomului Coldea – Koveși de stenograme și alte mizerii care se publicau înainte ca omul să afle că a fost inculpat. Sunt unii care pur și simplu nu au aflat știrea”.

Citește și Cătălin Hideg, denunţătorul generalilor Coldea şi Dumbravă: „Am fost ameninţat că o să-mi explodeze o bombă în faţă” Noi STENOGRAME

DNA, acuzaţii oficiale pentru Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, se confirmă mita de 600.000 de euro

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă şi avocatul Doru Trăilă au fost plasaţi sub control judiciar, după aproape 15 ore de audieri la DNA, ca urmare a plângerii depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg. În cazul în care încalcă regulile, cei doi pot fi plasaţi în arest.

Atât Coldea, cât şi Dumbravă, au fost plasaţi cub control judiciar pe cauţiune, valoarea acesteia fiind de 500.000 de lei. Fostul director adjunct al SRI Florian Coldea şi fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, precum şi avocatul Doru Trăilă, au fost audiaţi timp de mai multe ore la DNA,  sosind la sediul DNA joi, înainte de ora prânzului.

„În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpați (cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat.

După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpați a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranșe egale.

În contextul menționat mai sus, în aceeași perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpați o plată parțială în sumă de aproximativ 100.000 euro”, au transmis procurorii DNA.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Femeie dispărută în Indonezia găsită moartă în burta unui piton uriaș
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?