Ce ascunde site-ul lui Barack Obama

Campania pentru alegerile prezidenţiale din SUA este în plină desfăşurare, iar atât preşedintele în funcţie, Barack Obama, cât şi contracandidatul său Mitt Romney încearcă să atragă simpatia votanţilor în cele mai neobişnuite moduri. RTV.NET îţi arată ce ascunde site-ul de campanie a lui Barack Obama.

26 oct. 2012, 11:59

Nu mai este o noutate că un mijloc foarte util de a răspândi informaţia şi a intra în legătură directă, necondiţionat de nimic, cu electoratul este prin intermediul internetului.

Când vine vorba de site-urile de campanie, ambii candidaţi au pregatit câte un site, foarte elaborate, unde poţi găsi toate informaţiile de care ai nevoie despre candidaţi şi măsurile cu care ei sunt pregătiţi să schimbe mersul lucrurilor în ţară.

La prima vedere, dincolo de aspectul grafic care diferă de la un candidat la celalalt, dar şi de informaţia oferită, există şi o faţă nevazută a site-ului, parte care, mai mult sau mai puţin, este comună pentru amândouă.

Însă, pentru Barack Obama, acest aspect este inacceptabil si a hotărât să vină cu o amprentă unică pe CODUL SURSĂ a site-ului său de campanie. Astfel, dacă acţionăm click-dreapta din mouse şi accesăm opţiunea „Vezi sursa paginii” (view page source) observăm că în interiorul codului HTML este desenat însemnul electoral al preşedintelui în funcţie, desen în cod ASCII.

Aceasta se numeşte artă ASCII şi este foarte răspâdită şi apreciată de către utilizatorii de internet. Printre primii care au iniţiat acest tip de artă a fost  Kenneth Knowlton în anul 1966.

Pentru mai multe detalii despre arta ASCII, vizitaţi pagina wikipedia.