Ce aşteptări au clienţii de la magazinele online. Piaţa va ajunge la 350 de milioane de euro

Piaţa de comerţ online se va situa anul acesta la 300 - 350 de milioane de euro, iar aşteptările consumatorilor de la retailerii online sunt destul de mari.

25 apr. 2012, 07:39
Ce aşteptări au clienţii de la magazinele online. Piaţa va ajunge la 350 de milioane de euro

„Clienţii magazinelor online îşi doresc cu siguranţă preţuri din ce în ce mai accesibile, produse din game din ce în ce mai variate si foarte multe promoţii.”, a declarat, pentru RTV.NET, Mihai Pătraşcu, director executiv al evoMAG.

Potrivit acestuia, termenul de promoţii în comerţul online va deveni un clişeu, marile magazine vor creşte numărul evenimentelor cu produse aflate la promoţie.

evoMAG estimează că va ajunge anul acesta la afaceri de 14 milioane de euro, în creştere cu aproape 40% faţă de anul trecut când nivelul vânzărilor s-a ridicat la 10,5 milioane.

„Momentan ne dorim să consolidăm ceea ce avem şi să investim cât mai mult în imaginea noastră online. Avem un plan de extindere deja făcut dar nu contine deschiderea de showroom-uri, ci ceva şi mai interesant, după parerea noastră”, a mai spus Pătraşcu.

În ceea ce priveşte numărul comenzilor, reprezentantul evoMAG declară ca se află pe un trend crescător. „Este cu atât mai uşor să comanzi ceva online de pe smartphone de oriunde dacă ştii exact ce cauţi sau ce ai nevoie. Ne asteptăm la o creştere accelerată în primul rând al traficului venit de pe smartphone-uri şi implicit şi a comenzilor”, a mai spus acesta.