Ce au găsit anchetatorii în casa fraților Tate. Printre obiecte era şi o gorilă făcută din dolari – VIDEO

Andrew și Tristan Tate au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT după ce au fost săltaţi din vila lor din Voluntari şi duşi la audieri. DIICOT a dat publicităţii imaginile de la percheziţiile efectuate joi în locuinţa celor doi britanici, dar şi în alte imobile ale celorlaţi suspecţi din dosar.

30 dec. 2022, 19:17

Procurorii DIICOT împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au descins joi la mai multe domicilii din Bucureşti şi Ilfov într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Vizaţi de anchetă sunt fraţii Andrew și Tristan Tate, doi ceţăţeni britanici.

Anchetatorii au stabilit că „la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”.

Până în prezent au fost identificate şase persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

„Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane„, a transmis DIICOT.

Este vorba despre fraţii Andrew și Tristan Tate, dar şi doi români, între care şi o fostă poliţistă. Ei sunt acuzaţi de trafic de persoane și viol

În timpul percheziţiilor, anchetatorii au găsit la locuința fraţilor Tate din Voluntari arme albe, un pistol, mai multe autoturisme de lux și sume colosale de bani.

De asemenea, în încăperea de unde se făcea supravegherea locuinţei, a fost găsită o gorilă din dolari.

Toate acestea au fost ridicate de oamenii legii. Mai mult, anchetatorii au descoperit studiourile video unde frații britanici filmau clipuri video pentru adulți.