Ce au găsit specialiştii SRI la Cupru Min Abrud: „Spionajul industrial este vechi”

Conducerea societăţii Cupru Min Abrud a cerut Serviciului Român de Informaţii să facă verificări, după ce la sfârşitul anului trecut, angajaţii companiei au descoperit mai multe fire suspecte ascunse în pereţii sălii de şedinţe. 

09 ian. 2016, 18:13
Ce au găsit specialiştii SRI la Cupru Min Abrud: „Spionajul industrial este vechi”

Specialiştii SRI au mers vineri să facă verificări la Cupru Min Abrud. SRI verifică natura firelor suspecte, care au fost găsite în peretele sălii de şedinţe a CUPRU Min Alba, dar şi dacă în restul birourilor mai sunt astfel de instalaţii, relatează b1.ro.

„Sâmbătă, specialiştii SRI se află la Abrud. Aceștia au ridicat aparatura de înregistrare, din surse neoficiale, au găsit o cameră video şi un microfon, iar o echipă de specialişti au ridicat mai multe DVD-uri şi unităţile unor calculatoare pe care se aflau imagini cu persoane care au intrat in incinta societăţii”, a declarat jurnalistul Radu Ciobotea, de la Opinia transilvană.

Verificările se fac atât la sediul societăţii, cât şi la Uzina de preparare Dealul Piciorului.

CITEŞTE ŞI Birourile Cupru Min, verificate de SRI după descoperirea unor fire suspecte în pereţi

„Aparatura de înregistrare bătea chiar în biroul directorului comercial al institutului. În acest birou se desfăceau, practic, unde aveau loc licitațiile, acolo se semnau contractele mai mari”, a mai spus jurnalistul.

Angajaţi ai Cupru Min, societatea care deţine 60% din rezervele de cupru ale României, au descoperit, pe 31 decembrie, mai multe fire ascunse într-unul din pereţii sălii de şedinţe.

„Spionajul industrial este vechi, de când există industrie, este o luptă continuă între indivizi care vor să cumpere societăţi. Este una dintre activitățile, cu ghilimelele de rigoare, specifice spionilor. SRI va trebuie să găseasca de unde și cine a pus acele microfoane”, a declarat fostul șef al SRI, Costin Georgescu.