Ce AVERE impresionantă are mogulul Dan Voiculescu

Dan Voiculescu nu mai are afaceri pe numele său, dar are o avere impresionantă investită în imobile şi alte bunuri de valoare. În plus, Dan Voiculescu are de recuperat 5,5 milioane de euro de la cei cărora le-a dat bani cu împrumut, iar acţiunile pe care le deţinea la diverse firme le-a donat celor două fiice.

08 aug. 2014, 13:36
Ce AVERE impresionantă are mogulul Dan Voiculescu

Ultima declaraţie de avere a lui Dan Voiculescu, postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate arată că deţine un apartament de 224 de metri pătraţi în Bucureşti, dobândit în anul 2002, potrivit România TV. În plus, mai are şi alte imobile, terenuri şi maşini.

De asemenea, Dan Voiculescu are 26 de conturi şi depozite bancare la patru bănci, în lei, euro, dolari, dar şi în franci elveţieni şi lire sterline, care valorează aproximativ 1,5 milioane de euro. La acestea se adaugă alte 5,5 milioane de euro, sumă ce reprezintă bani împrumutaţi de Dan Voiculescu unor persoane apropiate. Cinci milioane de euro au fost daţi cu titlu de împrumut celor două fiice, Camelia şi Elena Voiculescu. Restul au ajuns la ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi la realizatorul TV Mihai Gâdea. Totuşi, Voiculescu susţine că el nu mai are nicio avere. „Eu sunt un pensionar, nu mai sunt nici măcar oligarh„, a declarat Dan Voiculescu.

Citeşte şi DAN VOICULESCU a fost CONDAMNAT LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

În declaraţia depusă la Senat, când a candidat la alegerile parlamentare, Dan Voiculescu notează că are conturi la o bancă din Cipru. Legăturile cu această ţară datează încă de pe vremea comunismului. „Banii sunt în conturile din Cipru ale Crescent. Toţi aceşti bani, profitul net, sunt în conturile din Cipru ale Crescent”, a mai precizat Dan Voiculescu.

Citeşte şi DAN VOICULESCU, SECHESTRU pe TOATĂ averea, după CONDAMNARE. Pierde sediul GRIVCO, terenul şi sediul Antenelor

În 1982, Voiculescu a fost reprezentantul în România al firmei cipriote Crescent, considerată un paravan economic al Securităţii. Firma cipriotă se află la originea bogăţiei sale de astăzi, dar este şi sursă permanentă de acuzaţii.

Nu în ultimul rând, Dan Voiculescu este cunoscut ca un adevărat colecţionar de contracte cu statul. Potrivit declaraţiilor de interese, în urma contractelor din domeniul energiei, Voiculescu a încasat peste trei milioane de euro. Întâmplător sau nu, cele mai multe astfel de contracte sunt încheiate între 2004 și 2008, adică perioada de glorie a băieților deștepți.

Citeşte şi. DAN VOICULESCU CONDAMNAT. Reacţia CAMELIEI VOICULESCU după sentinţa primită de tatăl ei