Ce averi au miniştrii din cabinetul Ponta

Noul Guvern ar putea fi unul dintre cele mai bogate din ultimii 22 de ani. De la obiecte de preţ şi până la conturi burduşite cu sute de mii de euro, noii miniştri au cu ce se lăuda.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 10:00
Ce averi au miniştrii din cabinetul Ponta

Florin Georgescu, propus ministru de finanţe şi vicepremier al Guvernului Ponta, deţine un teren intravilan în Snagov, de peste o mie de metri pătraţi, cumpărat în 2003.

Georgescu are şi două apartamente în Bucureşti, de 80 şi 60 de metri pătraţi, primul cumpărat, iar al doilea moştenit. Mai are şi o casă de vacanţă în Snagov. Colecţia de obiecte de preţ deţinută de Florin Georgescu este impresionantă: bijuterii de aur de 5.500 euro, obiecte de artă şi cult de 2.500 euro, monede din aur şi argint de 6.500 de euro, tablouri de 9.500 de euro şi ceasuri de 6.200 de euro. Noul vicepremier mai are pe numele său titluri de stat în valoare de peste două milioane de lei şi peste 160.000 de euro în conturi.

O avere şi mai mare are însă Corina Dumitrescu, propusă ministru la Educaţie. Ea are nu mai puţin de 5 terenuri, 5 apartamente şi o casă de vacanţă, 3 autoturisme şi o colecţie de bunuri a căror valoare ajunge la aproape 70.000 de euro.

Pe lista bogaţilor din Guvernul Ponta se află şi Rovana Plumb, propusă la Ministerul Mediului. Ea deţine 4 terenuri, 2 case, un apartament şi o casă de vacanţă. Plus două autoturisme şi un scuter. Nu stă rău nici la capitolul obiecte preţioase. Are bijuterii în valoare de 7.000 de euro.

Şi Mariana Câmpeanu are cu ce se lăuda. Doamna propusă să preia ministerul Muncii are două terenuri, 3 apartamente, o casă de vacanţă şi un autoturism de fabricaţie străină. De asemenea, Mariana Câmpeanu are la bancă depozite care ajung în total la aproximativ 30.000 de euro.

Pe lista bogaţilor din noul executiv se numără şi Victor Paul Dobre, noul ministru al Administraţiei. Dobre deţine 4 terenuri, o casă de locuit, un apartament şi un spaţiu comercial. De asemenea, Dobre mai are şi două autoturisme de lux. Proaspătul ministru mai are şi obiecte preţioase în valoare de 6.000 de euro şi depozite bancare ce ajung la peste 120.000 de euro.