Ce bănci acordă credite dacă ești în Biroul de Credit

Analiza unei bănci care acordă credit fără verificare in Biroul de Credit se bazează pe situația financiara din prezent.

17 apr. 2024, 18:21
Ce bănci acordă credite dacă ești în Biroul de Credit
Vești importante pentru românii care au credit la bancă! Care sunt previziunile pentru IRCC în 2024

Valoarea creditelor acordate de instituţiile financiare nebancare (IFN) din România a atins nivelul record de aproape 50 de miliarde de lei în 2023, după un avans anual de 13,9%, potrivit unei analize KeysFin, furnizor de soluţii de business information, preluate de Agerpres.

IFN-urile creditează în special companiile nefinanciare, cu 78% din totalul portofoliului şi un avans anual de 17%, în timp ce împrumuturile către populaţie au reprezentat 21% şi au crescut în 2023 cu 5% faţă de anul anterior.

Potrivit sursei citate, Parlamentul a adoptat la sfârşitul lui martie un proiect de lege care prevede plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare şi cele de consum (în valoare de până la 100.000 de lei), acordate de IFN-uri. Astfel, costurile totale ale creditului ar fi limitate la dublul sumei împrumutate, dar apar şi limite zilnice de dobândă, în funcţie de valoarea împrumutului.

Ce bancă acordă credite dacă ești în Biroul de Credit?

Existența numelui tău pe lista de rău platnici nu exclude posibilitatea contactării unui nou credit de la banca. De asemenea, există instituții financiare nebancare care pot oferi credite (cu dobânzi mai mari, de obicei) fără a verifica istoricul de credit.

Creditele nebancare online. Rapide, practice și la îndemână

Analiza unei bănci care acordă credit fără verificare in Biroul de Credit se bazează pe situația financiara din prezent.

Aceasta va lua in considerare alți factori, precum:

  • Veniturile și cheltuielile lunare ale clientului
    Istoricul de credit al clientului
    Gradul de îndatorare
    Vechimea si stabilitatea locului de muncă
    Alte datorii sau împrumuturi pe care le are clientul

Birourile de credit sunt instituțiile la care se referă majoritatea băncilor și companiilor pentru a vedea dacă clientul lor are un comportament bun atunci când vine momentul să ramburseze datorii. Dacă nu ai reușit să fii disciplinat cu finanțele personale și raportul de credit a fost afectat, este posibil să îți dorești să faci afaceri cu companii care nu vă vor penaliza. Chiar dacă raportul tău de credit nu este verificat în timpul procesului de finanțare, situația ta financiară este importantă pentru compania de creditare cu care faceți afaceri, scrie leumi.ro.

Este o opțiune de împrumut chiar dacă te afli în biroul de credit, deoarece aceste companii iau în considerare și alte aspecte, nu doar ratingul tău de credit.

Acest lucru înseamnă că poți accesa împrumuturi fără un birou, în ciuda faptului că ai un istoric de credit negativ, deși condițiile financiare pot fi diferite de cele ale altor persoane.

Care sunt cele mai potrivite credite pentru perioada actuală. Analiștii descriu evoluția dobânzilor și avertizează: ”Doar așa te poți proteja de risc”
Pentru bănci, verificarea Biroului de Credit este o cerință fundamentală. În principiu, toate persoanele care au un istoric de credit prost, au avut o întârziere sau o problemă cu o plată, nu pot accesa credite în băncile tradiționale.

Platformele care oferă împrumuturi fără a consulta Biroul au propriile scheme de acordare a creditelor. Ei evaluează alte aspecte și iau decizia de a împrumuta sau nu.

Aceste împrumuturi online fără Birou de Credit sunt contractate online în câteva minute, după înregistrarea și partajarea informațiilor personale și a anumitor documentații.