Ce beneficii ai dacă faci un duș rece timp de cinci minute, de două ori pe săptămână

Dușul rece este considerat orice duș cu o temperatură a apei de sub 21 de grade Celsius și poate avea beneficii pentru sănătate.

14 dec. 2022, 18:52
Ce beneficii ai dacă faci un duș rece timp de cinci minute, de două ori pe săptămână
Ce beneficii aduce un duș rece

Un duș rece poate avea o multitudine de beneficii pentru sănătate. Hidroterapia a fost folosită de-a lungul vremii pentru a profita de tendința organismjului de a se adapta la cele mai dure condiții.  Acestea nu reprezintă o sursă principală de tratament pentru orice afecțiune, dar ajută la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea stării generale.

Depresia este tot mai răspândită în rândul populației lumii. Există medicamente pentru tratarea acesteia, în funcție de severitatea sau durata simptomelor. S-a demonstrat că un duș rece de cinci minute, de două sau trei ori pe săptămână, poate reduce simptomele.

Cu toții ne naștem cu grăsime brună care joacă un rol important în sănătatea adulților. Atunci cnd nivelurile acesteia sunt sănătoase, înseamnă că și grăsimea albă, asociată cu afecțiuni, se află la un nivel bun.

Citește și: Topul creşterilor de preţuri în România: produsele de bază care au ajuns marfă de lux

Dușul rece ajută persoanele supraponderale să își crească metabolismul, lucru care ajută la combaterea obezității în timp. Apa rece poate uniformiza anumite niveluri de hormoni și poate vindeca sistemul gastro-intestinal.

Deși poate fi inconfortabil, un duș rece poate face ca sistemul circular să fie mai eficient.  Prin scăderea temperaturii corpului se livrează în mod mai rapid sânge mai cald, proaspăt oxigenat.

Cum să faci duș rece

Se începe prin scăderea treptată a temperaturii apei spre finalul dușului obișnuit. Apa trebuie să fie suficient de rece încâtsă vă simțiți puțin inconfortabil și stați sub apă timp de două sau trei minute. În viitoarele dăți când veți face duș puteți face apa tot mai rece.

Citește și: Facturi uriaşe la gaze și electricitate pentru cei care nu au contractele pe numele lor