Ce beneficii ar putea avea Gigi Becali în Penitenciarul Poarta Albă

Dacă va fi transferat la Poarta Albă, Gigi Becali va avea parte de condiţii mai bune de detenţie, informează România TV. Omul de afaceri va putea să şi lucreze, aşa cum a spus în repetate rânduri că îşi doreşte. Pentru fiecare zi lucrată în agricultură sau în construcţii, Becali ar putea primi bani sau ar putea beneficia de o reducere a pedepsei.

02 sept. 2013, 08:55
Ce beneficii ar putea avea Gigi Becali în Penitenciarul Poarta Albă

Gigi Becali va avea parte de condiţii mult mai bune dacă va fi încadrat în regimul semideschis de la Poarta Albă. Este un penitenciar perfect din punct de vedere al efectuării diferitelor munci pentru care fiecare deţinut primeşte atât sume de bani, cât şi o reducere substanţială a pedepsei, în funcţie de numărul de zile muncite.

Şi pe site-ul acestui penitenciar (anp.gov.ro/web/penitenciarul-poarta-alba) există o ofertă foarte variată pentru cei care sunt interesaţi sau pentru societăţile care sunt interesate să angajeze deţinuţi.

Lucrările pe care le poate efectua penitenciarul împreună cu deţinuţii sunt diverse: executarea unor lucrări de terasament, executarea unor lucrări de construcţii, igienizare şi salubrizare. De asemenea, deţinuţii pot întreţine spaţiile verzi, pot recicla sau sorta deşeuri, pot lucra în agricultură sau în zootehnie.

Fiecare deţinut îşi poate alege munca pe care vrea să o presteze dacă este încadrat în regimul semideschis.

Cererea lui Gigi Becali în ceea ce priveşte mutarea sa la Penitenciarul Poarta Albă a fost aprobată de Penitenciarul Jilava. Transferul latifundiarului mai are nevoie însă şi de avizul Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor.

Gigi Becali a solicitat să fie mutat la Penitenciarul Poarta Albă, supărat fiind că a fost sancţionat de conducerea penitenciarului Jilava, ca urmare a faptului că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în exteriorul închisorii.

Vezi şi IMAGINI INEDITE din închisoare. Gigi Becali, tratat regeşte. Vezi cine îi face MASAJ VIDEO