Ce beneficii are cătina pentru ten. Iată secretele acestei plante pe care trebuie să le afli

Cătina are o multitudine de beneficii uimitoare, atât pentru sănătate, cât și pentru ten. Mirela Vescan și Thea Haimovitz au dezvăluit secretele acesteia.

07 nov. 2022, 11:34
Ce beneficii are cătina pentru ten. Iată secretele acestei plante pe care trebuie să le afli

Pentru că România este o țară cu o climă temperat-continentală, este un mediu perfect în care cătina poate crește, ceea ce ar trebui să ne bucure, deoarece fructele acestei plante au numeroase beneficii pentru organism.

Cătina, benefică pentru ten

În cadrul emisiunii Mi-Th Influencer, Mirela Vescan și Thea Haimovitz au vorbit despre calitățile pe care le are cătina pentru ten. Potrivit acestora, planta este un produs natural care poate fi folosit cu succes în mai multe scopuri, chiar și ca remediu pentru întreținerea frumuseții, revitalizarea și hidratarea pielii.

Este grozav să faci un amestec de miere cu cătină. Dacă iei o linguriță dimineața și una seara este extraordinar de hrănitor și este suficient aportul de cătină pe zi. Există și ulei de cătină, care este extraordinar dacă pui câte o picătură în fiecare cremă pe care o folosești. Se poate face și un amestec de față cu cătină și dovleac. Are proprietățile antiinflamatoare. De exemplu, acneea este un proces antiinflamator. Înainte de a ajunge la o stare mai gravă, dacă faci măștiu cu cătină diminuezi această problemă”, au spus cele două.

Citește și: Uleiul de cătină, beneficii miraculoase pentru sănătate. Previne bolile cardiovasculare şi stimulează imunitatea

Uleiul de cătină este cel mai este cel mai bun  extract din această plantă.

„Cunosc foarte multe persoane care nu își permit măști și tratamente scumpe pentru a vindeca problemele tenului și folosesc ulei de cătină ca să atenueze inclusiv eczemele de pe piele, rozaceea, arsurile cauzate de radiații și expunerea la soare.

Fiind atât de concentrat, pătează pielea, de aceea este foarte bine să îl poți combina cu ulei de semințe de struguri sau ulei de miez de caise. Poți să folosești acest ulei de cătină, indiferent de cum ai pielea”, au adăugat Mirela Vescan și Thea Haimovitz.

Primul pas în tratarea afecțiunilor de la nivelul tenului este cunoașterea tipului de ten pe care îl aveți.

„Este foarte important să îți cunoști tipul de piele. Există trei tipuri de piele, restul sunt afecțiuni. Avem tenul gras, uscat și mixt”, a explicat Mirela Vescan.

Citește și: Cele mai bune ceaiuri de toamnă pe care nu trebuie să le ratezi. Fac minuni pentru sănătate