Ce beneficii sunt dacă pui o lămâie cu sare lângă pat. Află care este secretul bunicilor

Lămâia este un fruct citric, benefic în foarte multe feluri corpului uman. Fructul nu este folositor numai pentru acrirea mâncărurilor și băuturilor.

13 sept. 2022, 19:44
Ce beneficii sunt dacă pui o lămâie cu sare lângă pat. Află care este secretul bunicilor

Lămâia are numeroase caracteristici favorabile corpului uman, aceasta putând fi folosită atât în bucătărie, cât și în dormitor. Chiar și bunicii noștri cunosc secretele benefice ale lămâii. Fructul are o multitudine de ingrediente active care ajută în cazul hipertensiunii arteriale, greață, febră și alte probleme. De asemenea, luptă eficient împotriva excesului de greutate. Nu în ultimul rând, o gustare formată din lămâie și sare vă poate ajuta să scăpați de dureri și flatulență.

Cum folosești lămâia pentru a te bucura din plin de proprietățile ei

  • Pune o lămâie cu sare lângă pat

Pentru un somn mai bun, o stare de spirit mai liniștită și pentru a elimina riscul de îmbolnăvire, soluția este să pui lângă pat lămâie și sare. Mirosul celor două te vor ajuta să dormi mai bine și să te trezești cu mai multă energie. Aroma de citrice ajută și la combaterea înfundării nazale și la scăderea tensiunii arteriale.

Totodată, cele două ingrediente ajută la concentrare, fără a perturba în vreun fel sistemul nervos. Citricele ameliorează simptomele de greață și de anxietate.

Citește și: Sbriciolata cu lămâie, desertul aromat şi răcoros care face furori printre internauţi. Gata cât ai bate din palme.

  • Lămâia și sarea ajută la pierderea în greutate

Lămâia împreună cu sarea sunt foarte bune pentru tractul gastrointestinal. Acestea ajută la pierderea excesului de greutate și îmbunătățeste calitatea pielii.

Lămâia cu sare este o gustare excelentă, fiind un adaos de succes pentru multe feluri de mâncare.

Pentru a prepara lămâi cu sare ai nevoie de cinci lămâi, o mână de sare de bucătărie și bicarbonat de sodiu. Fructele trebuie să fie foarte bine spălate în apă cu bicarbonat de sodiu, iar apoi se lasă să se usuce. După ce acestea s-au uscat, se crestează pe părțile laterale cu o singură tăietură, și în formă de cruce sus și jos. În crestăturile formate se toarnă sare, iar apoi, într-un recipient de sticlă se tasează lămâile. Acestea au nevoie de aproximativ trei zile pentru a fi gata și este necesar să fie păstrate într-un loc întunecat.

Citește și: De ce e bine să bagi o lămâie tăiată într-un bol cu apă la cuptor. Este incredibil cât de ușor îl poți curăța după