Ce boli poţi lua din barba deasă a partenerului

Afla ce se afla, de fapt, in barba deasa a partenerului tau si cat de mult conteaza igiena lui zilnica in aceasta zona.

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 10:06
Ce boli poţi lua din barba deasă a partenerului

De la mustati groase pana la barbi dese si stufoase, parul facial bogat este un trend cand vine vorba de stil pentru barbatii nostri, in 2015. Daca te atrage un barbat care adopta un look de lumbersexual, afla ca fata lui barboasa ar putea ascunde un secret nu tocmai igienic.

Desi riscul este mic, parul de pe barbie si de pe obraz poate adaposti germeni care pot provoca lucruri neplacute precum herpesul, infectiile fungice sau chiar o infectie periculoasa cu un stafilococ. Daca ai contact direct cu unul dintre acesti microbi sau germeni, s-ar putea sa te trezesti cu probleme la nivelul pielii.

Citeşte şi 10 motive să te îndrăgosteşti de un bărbat cu barbă

„Daca un barbat nu isi tunde mustata si barba in mod corespunzator, ele pot deveni un teren fertil in care se pot reproduce germenii”, spune Dr. Debra Jaliman, un dermatolog din New York. Acest lucru se datoreaza in parte faptului ca firele de par capteaza transpiratia, lichidele corporale si chiar mici fragmente de alimente, iar toate acestea servesc drept sursa de hrana pentru microbii care pot lua contact cu tine si cu pielea ta.

O alta problema, spune medicul dermatolog citat de womenshealthmag.com, este ca parul facial des si gros poate camufla simptomele unei boli de piele transmisibile care nu este direct legata de barba sau de mustata in sine, cum ar fi roseata care ar putea aparea din cauza unei ciuperci sau a unei rani de la un herpes. Daca el nu observa semnele, ar putea accidental sa iti transmita boala si tie.

Citeste mai multe pe feminis.ro.