Ce BOLI se agravează atunci când se răceşte vremea

Toamna aduce cu ea fluctuaţii mari de temperatură şi ale presiunii atmosferice, umiditate, dar şi limitarea opţiunilor alimentare şi în ceea ce priveşte produsele proaspete. Toate acestea, corelate cu o imunitate scăzută, pot favoriza apariţia bolilor de sezon.

27 oct. 2014, 07:08
Ce BOLI se agravează atunci când se răceşte vremea

1. Astmul si afectiunile alergice. Toamna este un sezon propice alergiilor si astmului, dar si acutizarea simptomelor sinuzitei si rinitei cronice. Inhalarea anumitor substante cu efect alergen, precum polenul, praful sau mucegaiul, duce la intensificarea manifestarilor specifice astmului asociate cu reactiile alergice, scrie doctorulzilei.ro.

2. Reumatismul. Alte afectiuni ale caror simptome se intensifica toamna sunt cele reumatice, precum artrita, reumatismul sau artroza. Acestea se manifesta de regula prin sensibilitate crescuta, dureri pronuntate si rigiditate la nivelul articulatiilor, precum si inflamatii. Oricine se poate confrunta cu dureri articulare sporadice, insa frigul, umezeala si modificarile de temperatura afecteaza mobilitatea articulatiilor, creste riscul inflamatiilor si intensifica durerile, care se vor resimti in special la nivelul coloanei, soldurilor si genunchilor.

Citeşte şi Din ce motive ne îmbolnăvim toamna

3. Virozele respiratorii. Toamna este anotimpul virozelor respiratorii. Plamanii si caile aeriene sunt expuse continuu aerului atmosferic si agentilor patogeni ai acestuia: bacterii, virusuri si alte microorganisme, iar numarul lor se mareste considerabil in aceasta perioada din cauza temperaturilor scazute si umiditatii crescute. Preventia este insa cea mai buna solutie. O alimentatie sanatoasa si echilibrata, bogata in vitamine si minerale, asociata cu suplimente naturale destinate stimularii imunitatii ajuta la fortifierea organismului si reducerea riscului aparitiei infectiilor.

4. Gastrita. Termenul de gastrita inseamna inflamatia acuta sau cronica a mucoasei gastrice. Cauzele care duc la declansarea gastritei sunt diferite si de gravitate variabila. Consumul excesiv de alcool, cafea sau bauturi racoritoare acidulate, fumatul, consumul de mancaruri fierbinti sau foarte condimentate, stresul excesiv, sunt doar cateva din numeroasele cauze ale formarii gastritei.

Pentru a preintampina afectiunile toamnei, specialistii recomanda combinarea unei alimentatii bogate in vitamine si minerale cu practicarea unui sport.

Citeşte şi Mituri despre bolile specifice sezonului rece