Ce boli vindecă sfecla roşie şi rodia

Românii nu au fost odinioară mari consumatori de sfeclă, acum însă lucrurile s-au schimbat după ce s-au aflat beneficiile acestei legume.

18 ian. 2021, 11:48
Ce boli vindecă sfecla roşie şi rodia

Ce boli vindeca sfecla rosie

Sfecla rosie este apreciata in toata lumea pentru puterea ei de a vindeca boli fiind bogata in vitamine, minerale si compusi vegetali esentiali. Citeste in continuare ce boli vindeca sfecla rosie.

Sfecla rosie are un profil nutritional impresionant. Este saraca in calorii, dar bogata in vitamine si minerale valoroase.

Sfecla rosie contine, de asemenea, nitrati si pigmenti anorganici, ambii fiind compusi vegetali care au o serie de beneficii pentru sanatate.

Ce boli vindeca sfecla rosie
Bolile de inima, inclusiv atacurile de cord, insuficienta cardiaca si accidentul vascular cerebral, sunt una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Iar tensiunea arteriala ridicata este unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea acestor afectiuni.

Studiile au aratat ca sfecla poate reduce semnificativ tensiunea arteriala cu pana la 4-10 mmHg intr-o perioada de doar cateva ore.

Inflamatia cronica este asociata cu o serie de boli, cum ar fi obezitatea, bolile de inima, bolile hepatice si cancerul. Sfecla contine pigmenti numiti betalaini, care pot poseda un numar de proprietati antiinflamatorii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

10 motive pentru care ar trebui sa incluzi sflecla rosie in alimentatia ta
Beneficiile rodiei pentru organism. Ce boli poti trata cu rodie
Beneficilile rodiei sunt cunoscute pentru ca rodiile sunt printre cele mai sanatoase fructe de pe Pamant. Acestea contin o serie de compusi vegetali neegalata de alte alimente.

Studiile au aratat ca pot avea mai multe beneficii pentru corp, posibil sa scada riscul de aparitie a mai multor boli.

Beneficiile rodiei impotriva cancerului
Rodia contine fibre, proteine, vitamina C, vitamina K, folat, potasiu. Beneficiile rodiei pentru sanatatea omului sunt numeroase pentru ca rodiile contin punicalagina si acid punicic.

S-a demonstrat ca punicalagina din sucul de rodie reduce inflamatia, unul dintre principalii factori care conduc la multe boli, inclusiv cancerul si diabetul.

Sucul de rodie poate fi util la barbatii cu cancer de prostata, inhiband potential cresterea cancerului si scazand riscul de deces. De asemenea, extractul de rodie poate ajuta la combaterea celulelor cancerului mamar.

Beneficiile rodiei pentru bolnavii cu hipertensiune arteriala
Hipertensiunea arteriala este unul dintre principalii factori care determina atacurile de cord si accidentele cerebrale.

Intr-un studiu, persoanele cu hipertensiune arteriala au avut o reducere semnificativa a tensiunii arteriale dupa ce au consumat 150 ml de suc de rodie zilnic timp de doua saptamani

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.