Cât câștigă un șofer de taxi, Uber sau Bolt în 2024. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te angajezi la o companie de ride sharing în România sau peste hotare

Din ce în ce mai mulți români au apelat, în ultimii ani, la serviciile de taxi sau de ride sharing pentru a ajunge rapid dintr-un loc în altul. Astfel, nevoia de șoferi a crescut simțitor, iar mulți conducători auto care anterior practica această meserie pe lână alt job, pentru a-și rotunji veniturile, au ajuns să practice această meserie full-time. Mai als că se câștigă destul de bine.

17 ian. 2024, 14:58
Cât câștigă un șofer de taxi, Uber sau Bolt în 2024. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te angajezi la o companie de ride sharing în România sau peste hotare

Un șofer de taxi poate câștiga până la 6.000 de lei net pe lună, fără bacșiș, conform anunțurilor de angajare postate pe mai multe platforme de recrutare. Un taximetrist poate câștiga, doar din curse, chiar și 300 de lei pe zi, fără a lua în calcul bacșișul. Tot o sumă cuprinsă între 5.000 și 6.000 de lei pe lună câștigă și șoferii de Bolt sau Uber cu atestat de transport persoane. Desigur, aceste câștiguri depinde de numărul de ore pe care aceștia decid să-l petreacă pe traseu.

Cât câștigă un șofer de taxi, Uber sau Bolt în România

Veniturile șoferilor de taxi pot varia în funcție de orele petrecute la muncă și de perioada anului. Cel mai profitabil interval al unei zile pentru un taximetrist este între orele 06:00 și 09:00, iar cel mai slab între 11:00 și 15:00, potrivit newsweek.ro

Iar câștigurile acestora cresc simțitor atunci când în orașe au loc evenimente majore precum festivalurile sau meciurile de fotbal sau de sărbători.

Cât câștigă taximetriștii din Germania, Italia sau Spania

Un șofer de taxi din Germania sau Spania câștigă 2.560 – 2.600 de euro de euro pe lună. Sume ceva mai mici intră în buzunarele taximetriștilor din Italia, Portugalia, Slovenia sau Grecia.

Mulți români au plecat, în ultimii ani, în aceste țări să facă taximetrie. Condițiile cerute la angajare sunt minime: atestatele de transport și cunoașterea limbii țării unde se face angajarea.

Citeste si Salarii Auchan 2024. Cât câştigă un casier pe lună! Se dau şi tichete de masă de 400 de lei

TOP 7 aplicații de ride sharing România disponibile în 2024

Iată cele mai populare aplicații de ridesharing din România la ora actuală:

Uber

Bolt

BlackCab

Free Now

Citylink

BlaBlaCar

Smart Driver

Cum te poți angaja la o companie de ride sharing

Atunci când te angajezi la o companie de ridesharing, ai două variante pe care le poți pune în practică: fie alegi să lucrezi cu vehiculul personal, fie optezi pentru mașină de serviciu. Bolt și Uber au propria flotă de mașini sau au accesibilitate la un parc auto și, prin urmare, îți pot pune la dispoziție o mașină pe care să poți lucra. Majoritatea companiilor care fac angajări taxi sau care sunt în căutare de șofer de taxi alocă persoanelor care vor să lucreze în acest domenii mașini.

Citeste si Cât câștigă un casier sau un șef de magazin Pepco. Angajații primesc și bonuri de masă