Ce conţin, de fapt, cremele antirid. Lucruri pe care trebuie să le ştii

În funcţie de ingrediente şi de dozele de substanţe active pe care le conţin, produsele antiageing acţionează fie preventiv, pentru a întârzia apariţia primelor riduri, fie pentru a le atenua pe cele deja apărute.

20 oct. 2014, 06:22
Ce conţin, de fapt, cremele antirid. Lucruri pe care trebuie să le ştii

După vârsta de 30 de ani ai nevoie de ceva mai mult decat de o crema buna, hidratanta pentru a-ti ingriji tenul. Gravitaţia incepe sa-si spuna cuvantul, iar pielea si tesutul conjunctiv care ancoreaza tegumentul isi pierd din tonicitate.

Mai mult, celulele produc cantitati insuficiente de colagen si de elastina, fibrele care confera pielii elasticitate. Cu cat timpul trece, pielea „se lasă” şi apar ridurile. Produsele dermatocosmetice contin cocktailuri de ingrediente care actioneaza pe diverse cai pentru a reda supletea pielii, special create pentru diferite grupe de varsta.

Citeşte şi Obiceiuri zilnice pentru un ten sănătos

1. Vitaminele au efect antioxidant

Vitaminele A, C, E si F sunt ingrediente indispensabile pentru prevenirea si pentru estomparea ridurilor, cu puternic rol antioxidant. Ele neutralizeaza radicalii liberi, niste molecule instabile de oxigen care se formeaza in urma expunerii la fumul de tigara, la poluare, la stres sau la ultraviolete. Ei ataca ADN-ul si membranele celulelor si le grabesc degradarea si chiar moartea. Printre cei mai puternici antioxidanti se numara retinolul si tretinoinul, derivati ai vitaminei A. Pentru ca o crema sa fie eficienta impotriva ridurilor are nevoie de doze mari de vitamine antioxidante. De exemplu, vitamina C este insuficienta in concentratii mai mici de 10%, iar esteticienii recomanda cremele si serurile ce contin vitamina C pura. Vitamina C stimuleaza formarea de colagen si il fortifica pe cel deja existent.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro