Ce conţin pachetele de 24 kg cu alimente care vor fi distribuite românilor nevoiaşi: de la zahăr şi ulei la gemuri de fructe dietetice

Românii cu venituri sub venitul minim garantat, adică beneficiarii legii privind ajutorul social, vor primi pachete de alimente care vor cântări nu mai puțin de 24 de kilograme.

27 oct. 2022, 15:15
Ce conţin pachetele de 24 kg cu alimente care vor fi distribuite românilor nevoiaşi: de la zahăr şi ulei la gemuri de fructe dietetice

Ce conţin pachetele de 24 kg cu alimente. În aceste pachete se găsesc următoarele cantităţi de alimente neperisabile: 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 800 de gr de paste făinoase, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve cu carne de vită, 3 cu carne de porc și 5 cu pate de ficat de porc, două borcane de compot de fructe, un borcan cu gem de fructe și unul cu gem de fructe dietetic.

Ce conţin pachetele de 24 kg cu alimente

Valoarea totală a acesteia: peste 590 de milioane de lei, bani care au ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români, conform informațiilor din comunicatul de presă.

Pachetele de alimente vor ajunge la români din data de 1 noiembrie. Astfel, beneficiarii vor primi hrana înainte de Crăciun.

Citeste si Pensiile vor fi majorate! Premierul Ciucă, după întâlnirea cu oficialii europeni: „Am convenit că este posibilă …

Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie, ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea. Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.

Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.

Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a anunţat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, miercuri, la Antena 3.

Citeste si Fostul premier Viorica Dăncilă vorbeşte despre colaborarea cu Iohannis: „Nu prea aveam dialog. Îl sunam, lua act şi atât”

A treia tranşă din banii alocaţi prin programul Sprijin pentru România au intrat pe card

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a încărcat o nouă tranşă de 250 de lei, cea de-a III-a, pe cardurile sociale oferite prin programul ”Sprijin pentru România”. Valoarea totală a tranşei III se ridică la peste 590 de milioane de lei şi a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a efectuat plăţile pentru încărcarea voucherelor sociale oferite prin programul ”Sprijin pentru România” cu o nouă tranşă de 250 de lei, cea de-a treia, pentru un număr de 2.358.359 de români. Reamintim că sunt IV tranşe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an”, a transmis, luni, MIPE, într-o conferinţă de presă.

Astfel, până miercuri, 26 octombrie, toţi beneficiarii au avut cardurile încărcate.