Fostul premier Viorica Dăncilă vorbeşte despre colaborarea cu Iohannis: „Nu prea aveam dialog. Îl sunam, lua act şi atât”

Viorica Dăncilă, fost premier între ianuarie 2018 şi noiembrie 2019, a comentat demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, oprindu-se asupra pasajului din mesajul în care fostul ministru spune că a recurs la acest gest pentru că nu poate lucra cu Klaus Ioahnnis.

27 oct. 2022, 13:28
Fostul premier Viorica Dăncilă vorbeşte despre colaborarea cu Iohannis: „Nu prea aveam dialog. Îl sunam, lua act şi atât”

Fostul premier Viorica Dăncilă a dezvăluit ce fel de relaţie profesională a avut cu preşedintele Klaus Iohannis cât timp a ocupat funcţia de şef al executivului. Dăncilă a declarat că preşedintele era la fel de rece şi în relaţia cu ea şi chiar îi cerea săptămânal demisia.

„Pe mine mă intrigă și motivația pe care a dat-o ministrul Apărării. Îmi dau demisia pentru că nu pot să lucrez cu președintele României. Ceea ce cred eu că ar trebui dezvoltat mai mult de către Vasile Dîncu”, a spus Viorica Dăncilă la B1TV.

Aceasta a spus că nu a avut o bună colaborare cu președintele Klaus Iohannis când era premier.

„Eu m-am raportat la atribuțiile pe care le aveam, nu am avut o colaborare foarte bună cu președintele Iohannis. Nu era săptămână să nu îmi ceară demisia.

Citeşte şi: Klaus Iohannis nu scapă. AUR cere verificarea averii oficialului de la Cotroceni. Președintele mai are 5 case. Una a pierdut-o în instanță, pentru că a cumpărat-o cu acte false

Discuțiile au fost mai mult din partea mea în ceea ce privesc obligațiile pe care le aveam. Dacă era o problemă de politică externă, dacă era o problemă majoră la nivel național sunam la domnul președinte și îi explicam despre ce e vorba.  Lua act și atât. Nu prea avea loc un dialog, mi-aș fi dorit un dialog.

Discuțiile le aveam pe politică externă pe ce avea domnia sa atribuții. Asculta și spunea da, am înțeles. Ați văzut ce relație am avut de am funcționat fără șapte miniștri cu toate că a existat o decizie a CCR prin care trebuia imediat numiți interimari în Guvern”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: PSD a propus PNL să preia Ministerul Apărării, la schimb cu alt portofoliu important, dar liberalii au refuzat