Ce conține, de fapt, mușchiul file din magazine. ANPC avertizează cu privire la ingredientele din acest produs

Mușchiul file din magazine nu e ceea ce pare. ANPC trage un semnal de alarmă și dezvăluie ce conține, de fapt, acest produs.

16 sept. 2023, 07:06
Ce conține, de fapt, mușchiul file din magazine. ANPC avertizează cu privire la ingredientele din acest produs
Ce conține mușchiul file din magazine

S-a aflat ce conține mușchiul file din magazine. Asociația pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) trage un semnal de alarmă în rândul clienților.

Dacă ai achiziționat măcar odată mușchi file din comerț, ar trebui să știi ce conține. Îl găsești în hipermarketuri și chiar și în magazinele de la colț, fiind unul dintre cele mai celebre mezeluri. Un kilogram costă în jur de 80 de lei și, chiar dacă este foarte gustos, nu știm ce conține.

ANPC a transmis un mesaj pe contul oficial de socializare. Se pare că mușchiul file din magazine nu e ceea ce pare, iar prețul este unul nejustificat.

Citește și: Cum se face, de fapt, șunca feliată care ajunge în sandvișurile românilor. Filmarea care te va face să te gândești de două ori înainte de a pune acest produs în coșul de cumpărături

Mai mult, se pare că unele ingrediente folosite pentru realizarea sa, ar trebui să fie interzise. Anumite substanțe sunt dăunătoare pe termen lung organismului.

Potrivit ANPC, eticheta produsului este cea mai interesantă. De aici aflăm cât de multă proteină animală conține produsul, dar și ce alte ingrediente conține mușchiul file.

„Cotlet de porc fără os, apă, sare, proteină vegetală din SOIA, stabilizatori (difosfați), proteină animală din porc, agent de îngroşare (caragenan), antioxidant (eritorbat de sodiu), arome, zaharuri (maltodextrină), extracte naturale (porc şi legume), extract de drojdie, conservant (nitrit de sodiu).

Carne formată. Carne din UE. Produs într-o fabrică în care se utilizează: LAPTE (lactoză), GRÂU (gluten), MUȘTAR, TELINA”, scrie pe eticheta produsului.

Citește și: Cum au reacționat doi turiști străini la unul dintre cele mai banale preparate din România: „Puteți gusta, într-adevăr, o vrăjitorie culinară”

Mușchiul file trebuie să fie consumat în maxim 24 de ore de la deschidere și trebuie să fie păstrat doar la temperaturi de +2 – +5 grade Celsius.

De pe etichetă aflăm și câte calorii și grăsimi conține produsul. 100 de grame de mușchi file au o valoare energetică de 439 de kj, respectiv 104,6 kcal.

Mușchiul file mai conține și 4,2 g grăsimi, dintre care 1,5 acizi grași saturați, 0,8 grame de glucide, dintre care mai puțin de 0,5 g zaharuri. Mai regăsim în compoziție alte 16,4 grame de proteine, dar și 2,4 grame de sare.