Cum au reacționat doi turiști străini la unul dintre cele mai banale preparate din România: „Puteți gusta, într-adevăr, o vrăjitorie culinară”

Arta culinară din România este cu totul specială. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care turiștii străini aleg să „treacă pragul țării noastre”. Iată ce reacție au avut doi turiști străini după ce au încercat un preparat banal de la noi.

11 aug. 2023, 14:33
Cum au reacționat doi turiști străini la unul dintre cele mai banale preparate din România: „Puteți gusta, într-adevăr, o vrăjitorie culinară”
Cum au reacționat doi turiști străini la unul dintre cele mai banale preparate din România: „Puteți gusta, într-adevăr, o vrăjitorie culinară”

În ultimii ani, România a atras din ce în ce mai mulți turiști. Pe lângă peisajele naturale încântătoare, vizitatorii care pășesc pe meleagurile românești sunt captivați de gastronomia tradițională. Acest fenomen a fost observat și în cazul lui Maryssa și Shaun, doi aventurieri din Marea Britanie, care s-au îndrăgostit iremediabil de un preparat aparent simplu, dar plin de farmec, provenit din patrimoniul nostru culinar.

Citește și: Vedetele din România care s-au pocăit, Dana Nălbaru nu e singura. „Prietenii spun că am făcut ceva greșit că am plecat de la ortodoxie, că m-am dus către o altă sectă”. De ce au ales calea bisericii

Maryssa și Shaun, tinerii britanici ce au demarat o călătorie europeană acum un an, și-au făcut recent opriri în România, unde și-au bifat principalele atracții turistice. În plus, cuplul a avut prilejul să se bucure de deliciile culinare tradiționale, până la punctul în care au fost captivați de ele.

Cei doi turiști britanici nu au ratat nicio ocazie de a gusta din varietatea preparatelor tradiționale care erau specifice zonelor în care călătoreau. Ei au savurat cu plăcere ciorbele, mămăliga, sarmalele, jumăriile cu ceapă, micii, precum și aperitivele cu salam, șuncă, roșii și brânză proaspătă, achiziționată direct de la producători. Totuși, salata de ardei copți a fost cea care i-a cucerit fără rezerve, ei fiind de-a dreptul impresionați de gustul său.

„O asemenea simplitate, dar o aromă atât de intensă”, au exclamat cei doi călători.

În călătoria lor prin România, Maryssa și Shaun au experimentat și deliciile din simigerii, unde și-au procurat rulouri cu șuncă, ceapă și brânză. La finalul aventurii lor românești, cei doi și-au exprimat admirația față de întreaga experiență trăită în țara noastră și au încurajat cu entuziasm pe toți să vină și să descopere România. În plus, Maryssa și Shaun au subliniat caracterul unic și extrem de savuros al bucătăriei tradiționale românești.

„Bucătăria românească este unică și cu siguranță una dintre preferatele noastre! Dacă sunteți gurmanzi ca noi, asigurați-vă că încercați unele dintre preferatele noastre. Am avut mese autentice din rețeta bunicilor.  A fost un 10/10. Mâncăruri de casă care ni s-au topit literalmente în gură. Înainte de a ajunge în România eram complet neștiutori despre cât de delicioasă este bucătăria românească. Puteți gusta, într-adevăr, o vrăjitorie culinară. Dacă călătoriți în România, nu uitați să adăugați un tur culinar în itinerariul vostru. Credeți-ne că nu veți fi  dezamăgiți. Mâncarea noastră din București a fost excelentă, dar să fim sinceri, după ce am plecat din București am mâncat unele dintre cele mai bune bucate din viața noastră”, au notat pe Instagram cei doi turiști britanici.

Citește și: FOTO: George Simion, vacanță pe buget redus. Liderul AUR și-a dus tânăra soție în plimbare prin România. Ce destinație au ales