Ce conţine unul dintre denunţurile care îl pot înfunda pe șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

Publicat: Joi, 08 Noiembrie 2018 13:20 // Actualizat: Joi, 08 Noiembrie 2018 14:49 // Sursa: romaniatv.net

România TV a prezentat o declarație făcută de managerul unei firme suveică, prin care erau transferați banii în afacerea Microsoft. Banii ar fi ajuns, conform denunțului, și către mai mulţi demnitari. DNA a cerut, însă, deocamndată, aviz pentru începerea urmăririi penale doar pentru liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Gabriel Marin, CEO Omnilogic, a făcut la DNA două denunțuri, iar unul dintre ele îl vizează direct pe Călin Popescu Tăriceanu, potrivit România TV. Potrivit informațiilor furnizate de managerul Omnilogic, banii ar fi ajuns la Tăriceanu prin firmele unor apropiați. În afară de Călin Popescu Tăriceanu, în denunț sunt menționați și alți demnitari, care la acea vreme erau în Guvern. Printre ei, actualul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici.

"Viktor Malinowski mi-a relatat ca a virat sume mari de bani cu titlu de mita in conturile altor offshore-uri detinute de diferite persoane interpuse care urmau sa il ajute in remiterea mitelor sau la cumpararea influentei functionarilor publici implicati din Guvernul Romaniei:

Farley Enterprises LTD -2.700.000 USD (Viktor Malinowski mi-a declarat ca firma respectiva era a lui Petru Berteanu si Bogdan Teodorescu care urmau sa plateasca mitele catre Calin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely)

-Richardson International LLC – 4.000.000 USD (ownerul firmei fiind Eva Maria (...) sotia lui Peter Hungler, pentru plata mitei catre Calin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely)", ar fi declarat Gabriel Marin, potrivit unui document prezentat de România TV

DNA: Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că a primit mită 800.000 de dolari de la o companie austriacă

Dosarul pentru care s-a cerut încuviinţarea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, "s-a constituit în 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cerea autorităților judiciare austriece", a anunţat DNA. Concret, Tăriceanu este suspectat că "ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie". Banii ar fi ajuns la demnitar în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Călin Popescu Tăriceanu a scris miercuri seara pe Facebook, după ce presa anunţa că DNA a cerut ridicarea imunităţii în vederea începerii urmăririi penale, că "în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul".

"Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu. Hotărârile de guvern, la care văd că face referire o parte din presă, prevedeau începerea procesului de inventariere a licențelor. Am promovat aceste HG în contextul în care Microsoft amenința că va da România în judecată, caz în care riscam ca statul român să piardă mulți bani. În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens.

Știu că sunt unii "la butoane" care se gândesc că își pot păstra funcțiile sau oameni politici care mai cred că așa se câștigă alegeri și se pun guverne. Istoria recentă ne arată efectele unor astfel de acțiuni anti-democratice, anti-constituționale și chiar nelegale. În plan electoral, cei care se credeau viitori beneficiari, au pierdut la vot. Iar când România a fost condusă de un guvern pus printr-o lovitură de stat mascată, toată țara a avut de pierdut. De aici și denumirea de guvern zero care va rămâne în cărțile de istorie. Nu în ultimul rând, aceste acțiuni au contribuit la crearea unei societăți divizate, măcinată de conflicte și rămasă fără certitudinea unui drum înainte, spre mai bine.

În România care se pregătește să își asume președinția Consiliului U.E., aceste tactici nu mai pot funcționa, nici măcar cât au putut să funcționeze până acum. Adevărul despre protocoale și abuzuri a fost scos la iveală, iar drumul legislativ al modificărilor pentru reformarea justiției și ruperea legăturii bolnave cu serviciile este ireversibil. România nu se mai poate întoarce la vremurile în care președintele Băsescu intervenea pentru numirea anumitor procurori și îi asmuțea către adversarii politici", a scris Tăriceanu pe Facebook.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 nov 09:01
Răspunde | Votează email 0 email
Dimoiu
Au iesit banditii la drumul mare .Sarmana Romanie,nefericit popor
08 nov 15:04
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SUNT JOCURI SI SMECHERII CU SINGURUL SCOP DE A FACE RAU GRATUIT:LA JOBCENTER SPUNEAU DE CATALIN CA-I SHAHID:LA GERMANI LA STIRI AU ZIS CA AU INCEPUT SA SE JOACE;SA NE CONVINGA CA HELENE FISCHER SI MAYA WEBER SUNT RELE:
1
EUR
4.7627
RON
22 May
noapte 12 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H