Ce spune Traian Băsescu despre comasarea alegerilor

În urmă cu două luni şi jumătate, într-o emisiune de la ProTV, preşedintele a declarat că nu îşi asumă ideea comasării alegerilor locale cu cele generale decât dacă e justificată de reorganizarea teritorială.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 19:43
Ce spune Traian Băsescu despre comasarea alegerilor

El a mentionat ca, in lipsa acestei justificari, tratateaza subiectul ca pe o problema a coalitiei, pe care nu si-o asuma. Seful statului a precizat ca, in principiu, nu este un sustinator al comasarii alegerilor locale si generale, decat daca acest proces este justificat.

Spre exemplu, daca partidele din arcul guvernametal ar fi spus «Hai sa amanam alegerile locale, le facem odata cu legislativele in noiembrie si, intre timp, facem reorganizarea administrativa», ar fi fost o buna justificare„, a spus Traian Basescu  la Pro TV.

Ar exista o justificare perfecta daca partidele din coalitie ar spune «Da, amanam alegerile locale pentru ca trebuie sa facem reorganizarea administrativa si sa reducem cheltuielile de functionare a statului in teritoriu». Altfel, o tratez ca pe o problema a lor, pe care nu mi-o asum„, a mai spus Traian Basescu.