Ce crede un român stabilit în Marea Britanie despre școlile din România: „Există o diferență foarte mare. Totul e lejer și se învață la o capacitate maximă”

O mulțime de români aleg să plece în străinătate să-și facă un trai mai bun. Alții revin înapoi în țară după ce au muncit ani de zile în străinătate, în timp ce unii preferă să se stabilească în afara țării cu toată familia.

17 mart. 2024, 11:55
Ce crede un român stabilit în Marea Britanie despre școlile din România: „Există o diferență foarte mare. Totul e lejer și se învață la o capacitate maximă”

Părinții cu copii își fac griji în primă fază când vine vorba de educația din școli. Un tată român stabilit în Anglia a vorbit recent despre diferențele uriașe între școlile din Marea Britanie și cele din România.

Bărbatul a spus că învățământul din Marea Britanie e mai ușor pentru copii fiindcă aceștia nu sunt nevoiți să treacă prin stresul pe care l-ar avea unitățile de învățământ de la noi fiindcă acolo regulile nu sunt la fel de multe ca la noi.

Citește și Gigi Becali, un nou gest scandalos. De ce a aruncat cu un măr după un comentator TV

Nici temele nu sunt atât de dificile în Marea Britanie, spune românul. Totul e lejer, dar chiar și așa se învață la capacitate maximă.

„Salutare, oameni buni! Vreau să aduc în discuție această chestiune legată de școală, fraților. Anglia versus România. Știți și voi foarte bine ce se întâmplă în România la școală și ce se întâmplă în Anglia. Există o diferență foarte mare. Sper ca să împărtășiți și voi online aceste lucruri, că poate o să se adopte și la noi. Aici în Anglia e foarte simplu: copiii merg de drag la școală. Deci nu au în ghiozdan 15-20 de kilograme ca să le rupă coloana. Temele le fac în clasă, la sfârșitul orelor, la after-school si așa mai departe. Și dacă au teme, nu-i rup acasă cu foarte multe sarcini. Deci totul e lejer și se învață la o capacitate maximă. Deci, încercați să luați aminte, vorbiți cu oamenii care sunt aici în Anglia și o să vedeți diferențele între România și Anglia la școală, pentru copiii voștri. Vă pup și o să auzim de bine!”, a ținut să spună un român, într-un clip postat pe TikTok.

Postarea românului a devenit virală pe internet și a stârnit numeroase reacții din partea oamenilor.

„În Anglia, sistemul de învățare este în pas cu tehnologia, spre deosebire de România. Noi încă folosim modelul vechi de pe vremea lui Ceaușescu. Aici, multe teme se fac online și nu numai”, a comentat un utilizator.

„Te înțeleg. Fiul meu este în clasa a 7-a la liceu și am rămas plăcut surprinsă când am văzut ce învață el acolo. Nu se poate compara cu sistemul din România. Nu mai vrea să meargă la școală în țară”, a scris alt internaut.

Citește și Gata cu vizitele în America, Irinel Columbeanu are interdicție! Fostul milionar nu-și mai poate vedea fiica. „Nu mai poate, din păcate”