CE de handbal: România – Germania 19-22, în meciul de debut

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică.

03 dec. 2020, 20:51
CE de handbal: România – Germania 19-22, în meciul de debut

CE de handbal: Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Kolding, de reprezentativa Germaniei, scor 22-19 (13-10), în meciul de deschidere al CE din Danemarca, disputat în grupa D.

Marcatoarele României au fost Neagu 4 goluri, Buceschi 3, Laslo 3, Ostase 3, Subţirică Iovănescu 2, Dincă 1, A. Popa 1, Seraficeanu 1, Iuganu 1, iar pentru Germania s-au remarcat Naidzinavicius 4, Bolk 4, Maidhof 4.

Din lotul tricolor au absentat Laura Moisă, carantinată în Danemarca după testare pozitivă, şi Denisa Dedu, colega sa de cameră, neinclusă între cele 16 jucătoare până la primirea celui de-al doilea rezultat al testării. Crina Pintea nici nu a făcut deplasarea, fiind testată pozitiv înaintea plecării din ţară.

Nicuşor Dan a decis soarta echipei de handbal feminin CSM Bucureşti. Ce spune despre finanţarea de la Primăria Capitalei
CE de handbal: Germania a evoluat fără antrenorul principal Henk Groener pe bancă, având şi acesta test pozitiv şi nefiind prezent de la începutul competiţiei în Danemarca.

Căpitanul României, Cristina Neagu, a intrat în competiţia din Danemarca din postura de deţinătoare a titlului de cea mai bună marcatoare ”all-time” a Campionatului European, cu 237 de goluri, performanţă prin care a detronat-o la ediţia din 2018 pe unguroaica Agnes Farkas (205 goluri). Meciul cu Germania a fost al 40-lea jucat de căpitanul naţionalei României la o întrecere continentală.

La Kolding se mai joacă joi meciurile dintre Rusia – Spania şi Suedia – Cehia (grupa B), respectiv Norvegia – Polonia (grupa D).

Vineri vor debuta şi echipele din celelalte grupe, după programul: Franţa – Muntenegru şi Danemarca – Slovenia (A), respectiv Ungaria – Croaţia şi Olanda – Serbia (C).

CE de handbal: Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.

În 18 decembrie vor avea loc semifinalele şi meciul pentru clasarea finală pe locurile 5-6, iar finalele pentru medalii sunt programate în 20 decembrie.

Campioana europeană va obţine calificarea directă la CE 2022, iar primele patru clasate vor fi, de asemenea, calificate la Campionatul Mondial 2021.

La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.

Podiumul ediţiei din 2018, care a avut loc în Franţa, a fost ocupat, în ordine, de Franţa, Rusia şi Olanda.

Deţinătoarea recordului de titluri europene este Norvegia, cu 7 medalii de aur.