Patru miliarde de euro de la UE pentru construirea autostrăzilor, în România

Publicat: Vineri, 14 Iunie 2013 11:41 // Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2013 13:16 // Sursa: RTV.net

În urma unor noi evaluări, fondurile UE alocate prin Programul Operaţional Sectorial Transport dezvoltării infrastructurii rutiere, suspendate pentru verificări privind alocările realizate, ar putea fi deblocate la sfârşitul lunii septembrie, relateaza România TV. Documentul oficial prin care se atestă deblocarea banilor trebuie să sosească dintr-un moment în altul. Apoi, România are la dispoziţie un an şi jumătate pentru a-i chetui.

Foto: opiniatimisoarei.ro

Comisia Europeana va încheia la sfâşitul lunii septembrie evaluarea în urma căreia se vor lua o serie de măsuri din partea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) pentru deblocarea plăţilor. Deşi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că momentan nu există un document oficial, el spera ca acest program să fie deblocat.

În urma deblocării plăţilor, în bugetul statului român ar intra 4 miliarde de euro, suma de 10 mai mare decât toţi banii decontaţi de la UE din 2007 până în prezent. Relu Fenechiu mai adaugă că suma de 4 miliarde va trebui cheltuită în decursul acestui an.

"Toate lucrările trebuie terminate până lasfârşitul anului 2015 pentru că altfel pierdem aceşti bani", a declarat Relu Fenechiu la România TV.

Banii vor fi folosiţi pentru a finaliza lucrările deja începute.

"Cu aceşti bani aproape finalizăm Coridorul IV feroviar de la Constanţa la Arad şi mai există ceva programe pentru lucrări în Portul Constanta pentru reabilitarea unor aeroporturi", a declarat ministrul Fenechiu.

Ministerul Transporturilor are în vedere şi finalizarea magistralelor de metrou M4 (Parc Bazilescu - Străuleşti) şi M5 (Drumul Taberei - Universitate), precum şi a tronsonului de autostradă Sebeş-Turda.

 

 

 

 

2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 iul 03:20
...suspendate pentru verificări privind alocările realizate, ar putea fi deblocate la sfârşitul lunii septembrie, relateaza Citește mai departe… Citeste mai departe ...
25 iun 02:30
...tronsonului de autostradă Sebeş-Turda.         Original article:   Patru miliarde de euro de la UE pentru construirea autostrăzilor, în România ...
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H