Ce despăgubiri primesc cecenii care au pierdut o rudă în războiul din Ucraina. Saci cu cartofi sau ceapă, primiţi de familiile îndoliate

Mii de ceceni au fost mobilizaţi să lupte de partea armatei ruse în războiul din Ucraina, convinşi că victoria va fi una uşoară. După ce şi-au pierdut apropiaţii în lupte, familiile au aflat că vor primi ajutoare în alimente sau, în unele cazuri, sume de bani de nici 1.000 de euro.

04 apr. 2022, 15:23
Ce despăgubiri primesc cecenii care au pierdut o rudă în războiul din Ucraina. Saci cu cartofi sau ceapă, primiţi de familiile îndoliate

Televiziunea Groznîi TV a dezvăluit ce despăgubiri primesc cecenii care au pierdut o rudă în războiul din Ucraina. Autorităţile din Cecenia pare că s-au ghidat după un citat atribuit lui Stalin, potrivit căruia „moartea unui milion de oameni este o statistică”.

Familiile solidaţilor care au murit pe frontul din Ucraina au primit ajutoare saci cu sartofi sau ceapă, orez şi o sticlă de ulei. Alimentele au fost date de fundația numită după tatăl lui Ramzan Kadîrov. Dar nu toate familiile cecene au primit cartofi ca răsplată pentru fiul sau tatăl lor mort. Alții au primit plicuri cu bani, tot de la fundația Kadîrov. 100 de mii de ruble! Adică undeva între 600 și 1.000 de euro, în funcție de cursul de schimb. Familiile au trebuit să stea în fața camerelor video și să primească plicurile, conform Digi24.

De asemenea, au existat şi cazuri în care unii ceceni au fost chemaţi la sediul Primăriei pentru a le fi daţi banii.

Citeşte şi: Efectele războiului asupra unui băiat de 5 ani din Ucraina. „Fiul meu ascunde pâine prin casă de teamă că vom rămâne fără mâncare”

Potrivit sursei citate, Serviciul militar de informații al Ucrainei a interceptat o conversație a unui soldat rus din Mariupol cu soția lui. Militarul a relatat că soldații ceceni de acolo au organizat un „safari”, în care țintele erau copiii din Mariupol. Bărbatul i-a spus soției că oamenii lui Kadîrov au împușcat o fată doar ca să se distreze.

Militarii ceceni au atacat o uzină din Mariupol, locul în care s-ar fi retras și baricadat „trupele naționaliste” ucrainene, a anunțat sâmbătă liderul Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov, potrivit portalului rus de știri Ura.ru.

„Vitejii luptători au început să ia cu asalt uzina de la Mariupol. Oamenii aflați sub conducerea fratelui drag Zamid Chalaev, comandant de regiment, sunt hotărâți să alunge toată această mizerie Bandera (n.r. referire la liderul naționalist ucrainean Stepan Bandera) din întreprindere.

Naziștii, Bandera și alte persoane nu au nicio șansă de salvare. Se apropie ora când vor da socoteală pentru mulții ani de abuzuri asupra civililor din Donbas. Nimeni nu va ieși viu, pentru că acest rău trebuie distrus de la rădăcină”, a scris Kadîrov.

Citeşte şi: Militarii ceceni atacă o uzină din Mariupol. Anunţul lui Kadîrov: „Nimeni nu va ieși viu”