Ce dietă ar trebui să urmezi pentru mărirea musculaturii

In cazul in care vrei sa-ti crești masa musculara si sa-ti modifici infatisarea, este necesar sa te axezi pe doua aspecte esentiale. Astfel, trebuie sa urmezi un program de exercitii fizice si sa ai o dieta propice.

26 sept. 2013, 06:17
Ce dietă ar trebui să urmezi pentru mărirea musculaturii

Specialistii sustin ca o alimentatie adecvata te va ajuta sa scapi de grasimile nedorite si iti va da o stare de spot accentua muschii. Astfel, vei fi bucuros sa afli ca alimentele de care ai nevoie sunt deja in frigiderul tau sau pot fi achizitionate repede si fara sume prea mari.

Ouale sunt esentiale. Specialistii afirma ca ouale reprezinta o buna sursa de proteine. Acest aliment are un rol foarte important in body-building.

Legumele si fructele. Ardeii grasi, rosiile, nucile, spanacul, merele, portocalele si kiwi sunt considerate alimente ce promoveaza sanatatea. Asadar, daca le vei incorpora in dieta, organismul va avea parte de zinc, potasiu, minerale, fibre si fier, respectiv de principalii nutrienti destinati cresterii musculaturii.

Carnea rosie poate fi de ajutor. Continand o cantitate ridicata de creatina, minerale, proteine si vitamine, carnea rosie e mai hranitoare decat pieptul de pui. Aceasta mai contine zinc si fier, elemente ce ajuta la marirea musculaturii.

Mananca peste. Medicii recomanda un consum de peste de doua-trei ori in fiecare saptamana. Important de mentionat este faptul ca tonul alb e o sursa excelenta de proteine, insa contine si cantitati destul de insemnate de mercur. In locul tonului, poti incearca sa consumi somon, chiar daca are un pret mai mare. Acesta contine multi nutrienti esentiali, in special acizi grasi Omega-3.

Carne de pui si de curcan. Carnea de curcan este considerata a fi foarte sanatoasa si propice pentru cei ce doresc sa isi mareasca masa musculara. De asemenea, pieptul de pui contine multe proteine, drept pentru care e nelipsit in general din dieta de body-building.

Beneficii aduse de ceaiul verde. Acest tip de ceai e benefic la reducerea grasimii abdominale, pentru ca accelereaza procesul de oxidare a lipidelor. Este recomandat un consum de minimum trei cesti de ceai verde zilnic pentru efecte vizibile. Atentie: acest ceai are un nivel ridicat de cafeina. Din aceasta cauza, este indicat mai degraba sa apelezi la un supliment cu extract din ceai verde.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro