Ce diferenţe de preţuri sunt între litoralul românesc şi cel grecesc. Cât a plătit un român pe şezlong în România şi în Grecia. „E ţeapă la noi”

Un turist român a făcut comparaţie între litoralul românesc şi cel grecesc, în ceea ce priveşte preţurile.

11 iul. 2022, 09:00
Ce diferenţe de preţuri sunt între litoralul românesc şi cel grecesc. Cât a plătit un român pe şezlong în România şi în Grecia. „E ţeapă la noi”

Turistul român şi-a povestit experienţele pe un grup de Facebook dedicat pasionaţilor de călătorii în Grecia. Bărbatul a explicat că în România a plătit 100 de lei pentru două şezlonguri şi o umbrelă, în Thassos era necesar doar să faci consumaţie la bar ca să primeşti şezlong.

Mai mult, litoralul românesc duce lipsă de turşti anul acesta, pe fondul impunerii unor preţuri exuberante. „S-au prins românii că e țeapă la noi pe litoral”, a spus el.

„Forțat de motive independente, anul asta sunt cu familia la Mamaia Nord. Ăștia cer aici 100 lei pentru 2 șezlonguri + umbrelă și nu îți dau nimic. În Thassos îți condiționau să consumi de la ei, atât. Ce diferența de mentalitate! Dacă românu îți impunea să consumi de 20 € și îți lasă sezlongurile, clar depășeam suma. Dar când vrei să jefuiești…

P.S-deși e plin sezon și weekend aici nu e aglomerat…e și Neversea și tot degeaba! S-au prins românii că e țeapă la noi pe litoral și e foarte bine așa! Poate învață și și noștri de la greci ceva!”, a scris turistul pe un grup de Facebook destinat românilor care merg în Grecia.

Citeşte şi Ce bătaie de joc! Un loc pe cearşaf la Mamaia costă 200 de lei pe zi! Nu mai există nicio limită la cât sunt dispuşi patronii de pe litoral să ceară

Litoralul românesc duce lipsă de turişti în acest an

Litoralul românesc are mai puţini turişti decât în alţi ani. În acest weekend, aproximativ 60.000 de turişti au mers la mare în România. Dorinţa românilor a se relaxa peste graniţe este puternic resimţită, a transmis Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România.

„În jur de 60.000 turişti pe Litoral în acest weekend. Nu este puţin, dar nici nu este cât şi-ar dori operatorii din HoReCa de pe Litoral. Deşi se înregistrează o cerere masivă de vacanţe şi călătorii în agenţiile de turism – în destinaţiile româneşti se resimte „marea evadare din România”, dorinţa extremă a românilor de a trece liber orice graniţe, fără certificat verde, fără vaccin şi test Covid, fără nici un fel de restricţii. Dacă în cei doi ani de pandemie, românii s-au întors către vacanţe în România, constrânşi de graniţe închise şi restricţii apăsătoare, în acest an, situaţia se răstoarnă şi ne confruntăm cu dorinţa masivă de a „rupe graniţele”, a românilor care vor acum să călătorească liber, în lumea largă, mai ales că sunt în creştere previziunile privind o nouă toamnă şi iarnă cu restricţii”, a precizat Corina Martin într-un comunicat transmis sâmbătă.

Citeşte şi Prețuri colosale pe litoralul românesc în această vară. Cât costă să închiriezi un șezlong o zi în Mamaia, Vama Veche sau Eforie