Prețuri colosale pe litoralul românesc în această vară. Cât costă să închiriezi un șezlong o zi în Mamaia, Vama Veche sau Eforie

Au crescut și mai mult prețurile pe litoralul românesc. Închirierea unui șezlong pe plajă a ajuns la sume exorbitante. Românii cu venituri modeste spun că nu își permit o zi la malul mării.

12 iun. 2022, 09:31
Prețuri colosale pe litoralul românesc în această vară. Cât costă să închiriezi un șezlong o zi în Mamaia, Vama Veche sau Eforie

Deținătorii plajelor de pe litoralul românesc fac bani frumoși zilnic dorința turiștilor de a petrece o zi la plajă. Cei mai mulți dintre ei se plâng că sunt exagerate și că nu pot face față. Desigur, prețurile diferă de la o stațiune la alta.

Pe multe plaje private nu este permis să îți întinzi cearceaful, așa că, vrei, nu vrei, cam ești nevoit să iei șezlong. Cheltuiala care vine odată cu închirierea unui șezlong sau baldachin pe litoral variază între 20 și 200 de lei, în funcție de stațiune.

Mamaia, stațiunea cu cele mai mari prețuri. Cât costă un șezlong pe zi

Cele mai mari prețuri sunt în Mamaia. Rămâne și în acest an cea mai scumpă stațiune de pe litoral. Prețul mediu pentru un șezlong este de 50 de lei pe zi. Un baldachin poate ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi. În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.

Costinești

Plajele din Costinești sunt și ele în curs de amenajare pentru sezonul cald. Administratorii plajelor spun că prețurile șezlongurilor vor rămâne aproape ca în anul precedent. Prețurile medii la șezlonguri au fost de 30 de lei pe zi anul trecut. Cei care își doresc baldachin vor fi nevoiți să scoată din buzunar 150 de lei pe zi.

Eforie

În Eforie Nord și în Eforie Sud prețurile vor rămâne tot asemănătoare cu anul trecut. 20 de lei pe zi pentru un șezlong simplu. Suma se dubla în weekend pe anumite plaje.

2 Mai

În Mangalia şi 2 Mai, la începutul sezonului preţurile pentru şezlonguri sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc şezlonguri şi la 20 de lei pe zi, dar este de aşteptat ca de la mijlocul lunii iulie, costurile să crească.

Vama Veche

În Vama Veche ar trebui să plătiți în jur de 30 de lei pentru un șezlong simplu. În weekend, preţurile ar putea să fie mai mari de 40 de lei.

Pentru a ajunge să închiriezi un șezlong, acel segment de plajă trebuie administrat de un operator economic, iar autoritățile dau asigurări că problema plajelor lărgite din Mamaia şi Constanţa se va rezolva în acest an.

Citește și Vacanțe 2022. CFR introduce Trenurile Soarelui, în cât timp se ajunge pe Litoral

„Știm din cursul anului trecut că a apărut o problemă și anume faptul că agenții economici aveau încheiate contracte de concesionare pentru aliniamentul existent la momentul respectiv pentru a fi utilizate acele porțiuni de plajă în scop turistic. În multe cazuri, și mă refer aici la stațiunea Mamaia, dar și Constanța și Eforie Nord, dimensiunea, lărgimea plajelor depășește 200, poate chiar 300 de metri, aspect care a creat un disconfort pentru turiști, pentru că operatorii nu au putut amplasa șezlonguri, umbrele și alte facilități în folosul turiștilor în apropierea apei și au fost situații frecvente anul trecut când turiștii au renunțat efectiv să își mai petreacă concediul în acele stațiuni”, a declarat ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, conform Mediafax, citat de RadioI Impuls.

Noile suprafețe de plajă, însumând aproximativ 100 de hectare, pot fi acum atribuite direct operatorilor economici. Astfel, turiştii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze foarte mult de la şezlong în mare.

Citește și Cât costă o porţie de hamsii pe litoralul românesc în această vară. Preţurile au explodat la toate produsele şi serviciile