Ce e mai rău abia urmează pentru China, dacă nu taie taxele. Cine spune

China ar trebui să scadă impozitele în acest an şi să reducă rezervele minime obligatorii pe care le cere băncilor, pentru a sprijini creşterea economică, susține un economist guvernamental, citat de Reuters. China se confruntă cu pericolul „aterizării dure“adică al inttrării bruşte în recesiune, după ani de creștere economică accelerată.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 17:39
Ce e mai rău abia urmează pentru China, dacă nu taie taxele. Cine spune

Trei pericole majore pândesc economia chineză: recesiunea pe piaţa imobiliară altă dată înfloritoare, riscurile legate de datoria publică locală şi activităţile subterane de creditare, potrivit lui Zhu Baoliang, economist-șef la Centrul de Informare, un grup de cercetare de elită (think-tank) al guvernului chinez.

 

„Cred că tendinţa de încetinire în economia Chinei nu s-a schimbat”, a declarat Zhu, pentru Reuters.

 

Politicienii nu pot fi de acord cu reducerea rata dobânzii de referinţă în acest an, deoarece inflaţia rămâne mai mare decât ar dori factorii de decizie politică, din cauză că lichiditatea este mare la nivel mondial şi ar putea scumpi bunurile de larg consum.

 

„Ei (politicienii) nu se pot relaxa politica monetară prea mult, pentru că ar creşte inflaţia”, a spus Zhu Baoliang, citat de Reuters.

 

Economistul chinez este sceptic şi în privinţa relansării economiei chineze , ca şi a restului lumii în general, astfel încât cererea de produse chineze să ajute economia Chinei să nu intre în recesiune.