Ce efecte nebănuite are zeama de murături

Obișnuim să consumăm murături și să aruncăm zeama. Nimic mai greșit, ne avertizează specialiștii. Zeama de murături sau moarea, cum i se mai spune, are beneficii mai puțin știute. Iată câteva dintre ele!

RomaniaTV.net
10 feb. 2017, 13:40
Ce efecte nebănuite are zeama de murături

Alină crampele muscular

Bărbații deshidratați care se confruntau cu crampe musculare s-au simțit mult mai bine după ce au băut zeamă de murături, potrivit unui studiu publicat în „Medicine & Science in Sports & Exercise.” Circa 1/3 cană de zeamă de murături este suficientă pentru a obține rezultatele dorite. Oamenii de știință spun că oțetul din zeama de murături ajută la ameliorarea rapidă a durerii. Oțetul este de folos și în oprirea semnalelor nervoase care declanșează crampele.

Te menține hidratat

Pentru majoritatea oamenilor, apa potabilă pentru hidratare, după un efort fizic intens, este necesară. Sodiul și potasiul te pot ajuta să te hidratezi mult mai repede. Ambii sunt electroliți care se pierd prin transpirație. Zeama de murături conține foarte mult sodiu și potasiu. După o sesiune de antrenament de lungă durată, consumul unui pahar cu zeamă de murături îți poate ajuta organismul să revină la nivelurile sale normale de electroliți.

Citeşte şi  Zeama de MURĂTURI: 5 întrebuinţări uimitoare

De ajutor în dietă

Dacă încerci să pierzi în greutate, probabil că nu ești încântat să bei băuturi bogate în calorii, ca să-ți revii după ce faci sport. Poți să înlocuiești electroliții consumând zeamă de murături. Ea nu are grăsimi, dar poate avea câteva calorii.

Conține antioxidanți

Zeama de murături are o cantitate semnificativă de vitamina C și E, doi antioxidanți-cheie pentru organism. Antioxidanții diminuează acțiunea radicalilor liberi. Vitaminele C si E întăresc sistemul imunitar.

Normalizează nivelul de zahar din sânge

Un studiu publicat în „Journal of Diabetes Research” a arătat ce efecte are consumul unei cești cu zeamă de murături înainte de masă. Oțetul din lichid reglează nivelul de zahăr din sânge după masă la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Dieta cu murături te scapă de excesul de grăsime