Ce este bine să mănânci înainte să te culci ca să SLĂBEŞTI în timpul somnului

Ultima masă a zilei, luată cu câteva ore înainte de culcare, ne poate asigura un somn liniştitor şi ne poate ajuta să slăbim.

29 oct. 2016, 18:21
Ce este bine să mănânci înainte să te culci ca să SLĂBEŞTI în timpul somnului

Dat fiind ca seara metabolismul nostru incetineste, asadar arderile devin usor mai lente decat in prima parte a zilei, este indicat sa controlam strict ceea ce mancam. Pe de alta parte, il putem si ajuta sa fie mai activ. Putem de asemenea sa ne crestem ritmul metabolic prin exercitii fizice.  Desi este o solutie eficienta, nu este indicat sa facem acest lucru seara, inainte de culcare, cand intregul nostru organism trebuie sa se linisteasca pentru a se pregati de odihna.

Supa si ciorba usoara sunt preparate ideale pentru seara, menite sa curete organismul. O supa sau o ciorba usoara, cu legume si foarte foarte putin grasime ajuta la curatarea intestinelor, la o buna eliminare dimineata, ne incalzeste organismul inainte de culcare si ne si umple stomacul, pentru a nu resimti foame de indata dupa ce am terminat masa. Atentie insa! Doar pentru ca sunt lichide si usoare nu inseamna ca trebuie mancare fix inainte de culcare. Lasati macar 2-3 ore sa treaca inainte de va baga in pat. Incercat sa consumati supa sau ciorba fara paine.

Salate, dar fără maioneză. Daca totusi doriti un dressing, faceti-va in casa un dressing care sa aiba la baza iaurt sau otet balsamic. O salata seara ofera un aport caloric redus, dar este bogata in fibre, motiv pentru care digestia va fi usoara, somnul linistit, iar cura de slabire nu va fi cu nimic afectata de alegerea pentru cina.

Daca sunteti genul de persoana pe care nu o satura nimic altceva decat carnea si stiti sigur ca mancand o supa sau o salata este ca si cum ati da apa la moara, atunci optati pentru carnea slaba. Pui, peste, curcan, pe gratar sau la cuptor, in niciun caz prajite.