Ce este misterioasa „gaură neagră” din mijlocul Pacificului? Imaginea surprinsă de Google Maps a stârnit dezbateri aprinse pe internet

Un utilizator Reddit a dat peste o „gaură neagră” în mijlocul oceanului în timp ce folosea Google Maps. În cele din urmă, după îndelungi polemici, misterul a fost dezlegat.

03 nov. 2021, 12:01
Ce este misterioasa „gaură neagră” din mijlocul Pacificului? Imaginea surprinsă de Google Maps a stârnit dezbateri aprinse pe internet

„Ce naiba este asta? Nu seamănă deloc cu o insulă”, a scris koblocks, pe Reddit, postarea sa stârnind o avalanşă de comentarii, păreri şi polemici. Primele presupuneri au fost că această „gaură neagră” ar putea fi un munte văzut de sus. „Cred că este un vârf de munte, care iese din apă”, a scris The GoldenLeaper.

Ar putea fi un vulcan subteran care dă culoarea neagră, presupunând că nu este o gaură. Cel mai probabil este rocă magmatică”, a speculat un alt utilizator Reddit, care s-a dovedit a fi destul de aproape de adevăr.

Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au creat o gaură neagră în laborator. Teoria lui Hawking a fost confirmată

Alți utilizatori Redditor au sugerat că insula ar putea fi o bază militară secretă. „Pare cenzurată, dintr-un motiv oarecare”, a scris şi KorvisKhan.  Potrivit Live Science, Google estompează adesea bazele militare și alte locații „secrete” pentru a evita dezvăluirea de informații despre locul unde se află, astfel că se pot dezvolta cu uşurinţă speculații despre o „gaură neagră” sau diverse teorii ale conspiraţiei.

În realitate, locul misterios de pe Google Maps a fost identificat: este Insula Vostok, aflată la nord-est de Noua Zeelandă şi la 2.280 km est de metropola australiană Sydney. Aparține Republicii Kiribati, o națiune insulară din Pacificul Central, care include 33 de atoli și insule de corali. „Nu, nu este o bază militară secretă sau un portal către altă dimensiune. Ceea ce vezi ca negru este de fapt verde foarte închis, este o pădure foarte densă formată din arbori Pisonia”, a dat clarificări administratorul dezbaterii.